Meglepetésekkel indult az első forduló

Hétfőn ért véget az egyéni és a páros Footgolf Match Play League 2020-as kiírásának első fordulója. Több vaskos meglepetést tartogatott a nyitány és az újoncok alaposan odapirítottak a rutinosabbaknak. A sorozat ma már a második fordulóval folytatódik.

 

Egyéni FMPL

A Liga

Minden eddiginél izgalmasabbnak ígérkezik a topliga idei kiírása, miután már az első körben meg tudták lepni a ranglista első két helyezettjét.

Bacskai Bencét Gelencsér Gábor (hátrányból felállva, az utolsó lyukon), míg Podusil Györgyöt Papp Péter verte (a hajrában eldöntve a győztes kilétét).

Nagyot meccselt egymással Bodócs András és Balázsi Csaba is, előbbi a hajrá előtt egy 3-0-ás rohammal fordította maga javára a meccset.

A klubtársak derbijén Albert László az utolsó szakaszon győzte le Pap Ferencet, míg Szabó László egy 5-3-as sikerrel mutatkozott be a legjobbak között Cziffra Zoltán legnagyobb bánatára.

EREDMÉNYEK

 

B Liga

Hinora és Dreilinger

Dreilinger Nándor nagy utat járt be és már a másodosztályban szerepel, ott pedig hosszabbításra kényszerítette Hinora Ferencet, majd a ráadás negyedik lyukát nyerve győzött a hirtelen halálban.

A frissen feljutott Renczés Gábor kihasználta, hogy Nagy Balázs beragadt a rajtnál, és korán összeszorgoskodott előnye ki is tartott a végéig.

Kiegyenlített meccset produkált Óbudán Vígh Péter és Ujszászi Balázs: végül 4-4-ről a tizenhetesen lépett el Vígh, a minimális fór pedig elégségesnek bizonyult.

Mayer Zoltán már 5-2-re is vezetett Érchegyi Csaba ellen, aki egyenlíteni még tudott, de a tizenhetest nyerő Mayeré lett végül a győzelem.

A páros versenyben egy csapatot alkotók csatáját Balán Zoltán nyerte Biró Lászlóval szemben.

EREDMÉNYEK

 

C Liga

Mikulik Norbert hamar meglógott, és Kurdi Tamás remek hajrája már csak a szépítésre volt elég.

A match play sorozat újonca, Tajtyi Róbert Balatonudvariban szerezte első sikerét, a debütálás “áldozata” Baranya Ákos volt, aki a hajráig lőtávolban volt, de a végén Tajtyi több pontot is rápakolt előnyére.

Szmolicza Gábor nem kegyelmezett Lévai Richárdnak és minden sanszot megragadva nagyarányú sikerrel nyitotta C ligás szereplését.

Csak az utolsó szakaszon dőlt el, hogy Cziráki Csaba le tudta győzni Csatári Zoltánt.

Az egyik nagy visszatérő, Lengyel Béla rögtön jelezte feljutási ambícióit, aminek levét az első körben Steigler Ferenc itta meg.

EREDMÉNYEK

 

D Liga

Andi megszorongatta Danit

Dreilinger Andrea is bemutatkozott a sorozatban. Nem is akárhogy, ugyanis kilenc szakasz után még nyerésre állt, de a második “félidőben” György Dánielnek jött ki a lépés jobban és fordítani tudott.

Bogár Krisztián hosszú match play kihagyás után győzelemmel tért vissza a sorozatba, Sipőcz Béla örült ennek a legkevésbé.

Rigó Zsolt sokáig nem talált fogást Balogh Istvánon, de a második kilencen hatot nyerve magabiztosan nyert végül.

Molnár Attila végig vezetett (hol eggyel, hol kettővel) a match play szüzességét most elvesztő Nagy Istvánnal szemben, a korai jó rajt pedig elég volt a végső sikerhez.

Tajtyi Ákos meccs nélkül aratott győzelmet, Kecskés Dávid nem állt ki ellene.

EREDMÉNYEK

 

Páros FMPL

A Csoport

Bendly, Cziráki, Kiss és Széll

Cziráki és Bendly még 4-3-ra vezetett az utolsó három lyuk előtt, de a Kiss-Széll társulás fordítani tudott a végjátékban.

A végsőkig szoros csatában hozta a Dreilinger-Nagy elleni ütközetet a Balázsi-Mayer kettős, az utolsó szakasz döntött csupán.

A ranglistahelyezések és a rutin alapján a végső sikerre is esélyes Bacskai-Lengyel, valamint a Papp-Podusil páros már az első körben egymásnak feszült. A végig kiegyenlített rangadót az utolsó szakaszon húzták be a royalosok.

A volt válogatott labdarúgó, Lisztes Krisztián a páros sorozat egyetlen női tagjával, Ujvári Izabellával összeállva demonstrálta már az első körben, komoly céllal érkeztek. Az újonnan összeálló Balogh-Császár kettősnek még szoknia kell egymás játékát.

 

EREDMÉNYEK

 

B Csoport

Kókaiék (Ferenc és fia, Bence) az újpesti Flink-Zsuppán kettős elleni szoros sikernek hála győztes meccsen debütáltak, mint családi csapat.

Csak a hosszabbítás döntött a Bogár-Rigó páros javára a Kálló-Sain kettőssel szemben.

Kurdi Tamás és az oldalán első ízben tétre footgolfozó Gubán Tamás rögtön nagy skalpot gyűjtött be a Tajtyi család legyőzésével. Tették mindezt úgy, hogy féltávnál még 4-4-re álltak, de a második kilencen csak ők nyertek szakaszt.

A végéig izgalmas volt a Németh Gábor és Péter alkotta kettős, valamint Albert és Bacskai Péter meccse. A legvégén tudták csak a ferencvárosiak bebiztosítani győzelmüket.

EREDMÉNYEK

 

 

C Csoport

Öt szakasszal a vége előtt még hárommal vezetett a Csőre-Ranga páros, de a Czirbus-Simonyi kettős robbantott és megfordította a nyitómeccset.

A Sipőcz család

A végjátékig meccsben volt (még hole in one-t is jegyzett) a Sipőcz család, de a végén sorra szakaszokat nyerő Gelencsér-Hinora duó végül nagyarányú győzelmet aratott.

A címvédő Balán-Biró páros kétszer is hátrányban volt a Bodócs-Lévai kettőssel szemben, de a meccs második felében két nagy rohammal a maguk javára fordították a meccset.

 

Közel jártak a bravúrhoz Kenézék is, az apa-fiú párosnak volt esélye hosszabbításra menteni első meccsüket, de végül a Szinte-Ujszászi kettős örülhetett a.

EREDMÉNYEK