Bacskai és Zsuppán a szlovák dobogón

Cseklész adott otthont a szlovák footgolf bajnokság harmadik fordulójának szombaton. Ezúttal is szép számú magyar küldöttség utazott a Pozsonyhoz közeli településre, közülük pedig ketten is éremmel térhettek haza. 

Száznál is többen álltak rajthoz a FIFG 100-as besorolású Regional Tour versenyen északi szomszédunknál tegnap, ahol Michal Dian bizonyult a legjobbnak. A férfiak mezőnyében Bacskai Bence (Royal) érte el a legjobb eredményt a mieink közül, Dian mögött négy rúgással lemaradva a második legjobb eredményt produkálva. Tomas Patrovskyval kényszerült szétrúgásra (aki szintén -4-gyel zárt), amit a cseh nyert, Bacskai így a harmadik hellyel kellett, hogy beérje.

A szeniorok között Zsuppán Péter (UTE) a második pozícióban fejezte be a versenyt, míg a harmadik helyen hármas holtverseny alakult ki Marek Vittek, Papp Péter (BFGT) és Karakas Attila (UTE) között. A szétrúgást a szlovák nyerte, így a magyarok lecsúsztak a dobogóról. A 45 felettiek között egyébként összesen hét magyar is befért a legjobb tízbe.

A hölgyeknél Bacskai Anna (Royal) eredménye volt a legjobb magyar részről, ami a hatodik helyre volt elegendő számára, míg Bakó-Szántay Georgina a tizedik lett.

EREDMÉNYEK