Fordulatos forduló

A Footgolf Match Play League egyéni és páros küzdelmei a második fordulóval folytatódtak az elmúlt két hétben. Ezúttal sem maradtak el a meglepetések, de talán kevesebb alkalommal borult a papírforma, mint a nyitókörben.

Egyéni FMPL

A Liga

Bodócs András már második sikerét aratta a sorozatban, Podusil György pedig másodszor volt kénytelen kezet nyújtani a meccs végén. Bodócs a tizenegyes után már 4-1-re vezetett, Podusil jól hajrázott, de csak egy pontra tudta megközelíteni ellenfelét.

Gyorsan beindult a pontgyártás Bacskai Bence és Balázsi Csaba rangadóján, ebben előbbi jeleskedett (5-1 félidőben), a tizennégyes után (7-1) már csak a különbség volt kérdéses, a győztes kiléte már nem.

Cziffra Zoltán egy gyors adok-kapok után két egységgel meglépett, de Papp Péter a tizennégyesen utolérte, és 5-5-ről jöhetett a hajrá, ahol Cziffra még két szakaszgyőzelmet, majd a végső sikert is elkönyvelhette.

Ellentétes “félidőket” produkált Pap Ferenc és Szabó László. Az első etapot Pap 4-1-re nyerte, de a másodikon Szabó volt jobb 5-1-re úgy, hogy a győztes pont az utolsó szakaszon született.

A játékhét időben utolsó mérkőzésén nem bírt egymással Gelencsér Gábor és Albert László, így 6-6 után jöhetett a playoff, ahol a három ráadásszakaszból kettő is Gelencséré lett.

EREDMÉNYEK

B Liga

Biró és Dreilinger

A végéig izgalmas volt Dreilinger Nándor és Biró László mérkőzése, miután egyik fél sem tudott meglépni a másiktól. A fordulás után azonban Dreilinger kétpontos előnyre tett szert, amire mindig volt válasza Birónak, de mindig csak egy, így ha minimálisan is, de Dreilinger nyerte a kiélezett csatát.

Hatalmas meccset vívott egymással Balán Zoltán és Vígh Péter. Utóbbi már kettővel is vezetett, de az utolsó három szakasznak 3-3-ról vágtak neki. Ebből az első kettőt Balán nyerte, ami elég is volt a győzelméhez.

Ujszászi Balázs nagyon bekezdett, az első nyolcból hat lyuk is az övé lett Mayer Zoltán ellen, a nagy előnyt pedig már nem is engedte ki a kezéből a második kilencen.

Hatalmas szélben rendezték Érchegyi Csaba és Renczés Gábor találkozóját, amit utóbbi kezdett jobban. Már 4-0-ra is vezetett és ugyan a második kilencen csak két szakaszgyőzelmet gyűjtött be, ez is elegendő volt a sikerhez.

A végjáték döntött csupán Nagy Balázs és Hinora Ferenc mérkőzésén. Az első három szakaszon diadalmaskodó Nagy féltávnál már hátrányban volt (3-4), sőt az utolsó három lyuknak 5-4-es Hinora vezetéssel futottak neki, de Nagy az utolsó két szakaszon jobbnak bizonyult és fordított.

EREDMÉNYEK

C Liga

Baranya és Csatári

Kiegyenlített játékot produkált Csatári Zoltán és Baranya Ákos, fej-fej mellett haladtak sokáig, végül Csatári kétpontos fórjára rendre csak egy szakaszgyőzelem érkezett válaszul, így egyet megőrzött előnyéből a Ferencváros játékosa.

Cziráki Csaba és Lévai Richárd meccse féltávig szoros volt, az olló ezután nyílt nagyobbra Cziráki javára.

A kezdeti adok-kapok után (3-3 a felénél) a második kilenc döntötte el Mikulik Norbert és Szmolicza Gábor derbijét előbbi javára.

Tajtyi Róbert remekül kezdett és hat lyuk után 3-0-ra vezetett Lengyel Béla ellen, aki a tizenegyesen tudott egalizálni, majd egy újabb 3-0-ás rohammal el is döntötte a rangadót.

Kurdi Tamás 3-0-ra hozta az első kilencet Steigler Ferenc ellen, aki a “fordulást” követően feljött 3-2-re, de szinte folyamatosan ikszeltek, egy szakaszt leszámítva, ami egyúttal Kurdi győzelméhez vezetett.

EREDMÉNYEK

D Liga

Dreilinger Andi és Nagy István

Rigó Zsolt gyorsan magához ragadta a kezdeményezést a György Dániel elleni mérkőzésén, a felhalmozott előnye a hajrához közeledve már ötre duzzadt, ami ugyan csökkent a végjátékban, de győzelme így már nem forgott veszélyben.

Molnár Attila nyerte az első két szakaszt Bogár Krisztián ellen, de vezetése tiszavirág életűnek bizonyult, a rutinos játékos a tizenkettesen már 7-3-ra vezetett, ami után csak ikszeltek a felek a hátralévő lyukakon.

Tajtyi Ákos nem kegyelmezett Balogh Istvánnak és miután az első kilencen nem engedett szakaszgyőzelmet (5-0), a tizenhármas után már csak a különbség volt kérdéses.

Dreilinger Andrea a második fordulóban is bizonyította, számolni kell vele a férfi mezőnyben is, erről Nagy István győzelme ellenére tanúskodhat. Rögtön kettővel meglépett és bár Nagy fordított, sőt néggyel is vezetett a hajrához közeledve, hatalmas hajrával kettő volt csak köztük a különbség a tizenhetes előtt, de az utolsó előtti lyuk Nagyé lett, ami eldöntötte a párharcot.

Sipőcz Béla kiváló kezdésének köszönhetően kilenc szakasz után 6-1-re vezetett, és a második kilencen is csak két szakaszt engedélyezett Kecskés Dávidnak, miközben még növelni is tudta előnyét.

EREDMÉNYEK

Páros FMPL

A Csoport

 

Császár, Nagy, Balogh és Dreilinger

Öt szakasz után 2-2-re állt a BFGT-EMFGSE ütközet, aztán Papp és Podusil tett róla, hogy Kiss és Széll ne tudják borítani a papírformát.

Közel járt első sikeréhez a sorozat előtt összeállt Balogh-Császár duó, miután hárompontos hátrányt ledolgozva hosszabbításra mentették a mérkőzésüket a Dreilinger-Nagy kettőssel szemben. A rájátszás drámáját azonban a Hole Huntersesek bírták jobban.

Izgalmas meccset produkált egymással a Bendly-Cziráki és a Balázsi-Mayer duó. Előbbiek kétszer is hátrányból fordítottak és még hárommal a vége előtt is vezettek, de Mayerék hozták a következő két szakaszt, ami elég is volt a győzelmükhöz.

A rutinosabb Bacskai Bence -Lengyel duó hamar megnyugtató előnyre tett szert a nimródos Lisztes-Ujvári kettős ellen. A fór a remekül hajrázó lakitelekiek minden erőfeszítésének ellenére ki is tartott a legvégéig.

EREDMÉNYEK

 

B Csoport

Némethék (Péter és Gábor) az első kilenc után még csak eggyel vezettek a Bogár-Rigó párossal szemben, majd gyorsan háromra növelték a fórt és ezt meg is tartották a meccs végéig.

A Gubán-Kurdi kettős szinte végig vezetett és már hárommal is meglépett menetközben, de a rutinos Kálló-Sain csapat egyenlíteni tudott az utolsó előtti szakaszon, de hosszabbításra nem volt szükség, ugyanis Gubánék egy rúgással jobbnak bizonyultak a tizennyolcason.

Apa-fia derbik színesítették a programot a fordulóban, köszönhetően például a Kókai vs Tajtyi családi meccsnek. Utóbbi kettős öt lyuk után 4-0-ra vezetett, ez a távolság pedig meg is maradt a felek között a végén is.

Hol az Albert-Bacskai Péter, hol a Flink-Zsuppán csapat vezetett a meccsük során, de egyikük sem tudott ellépni a másiktól, nem csoda, hogy az utolsó lyukhoz 5-5-ös eredménnyel érkeztek, ahol a drámai végjátékban az utolsó lyukon egy rúgással Alberték voltak jobbak.

EREDMÉNYEK

C Csoport

Balán, Simonyi, Biró és Czirbus

A címvédő Balán-Biró kettős hamar hárompontos előnyt szorgoskodott össze Czirbus és Simonyi ellen, akik minimalizálni ugyan tudták a hátrányt, de ledolgozni már nem.

Csőre és Ranga a hetes lyuk után még kétpontos hátrányban volt, de végül fordítottak Szinte és Ujszászi legnagyobb bánatára, így már mindkét páros egy-egy győzelmet számlál.

Sokáig úgy tűnt, bármilyen végkimenetelű lehet a Bodócs-Lévai vs Gelencsér-Hinora meccs, ugyanis utóbbiak a pálya felét teljesítve 2-0-ra vezettek csupán. A másodikon viszont erre még négyet rápakoltak Hinoráék, amire csak az utolsó lyukon érkezett válasz.

A C csoport is tartogatott egy apa-fiú összecsapást, ahol a Kenéz és a Sipőcz család nézett egymással farkasszemet. Sipőczék gyorsan elléptek 5-1-re, de Kenézék a tizenötös lyuk után már az egyenlítés kapujában voltak (6-5), mikor a kastélydombiak újítani tudtak és két szakaszsikerrel eldöntötték a meccset.

EREDMÉNYEK

 

Az FMPL 3. fordulója kedden kezdődött és két hétig tart.