Szabó László nyerte a második fordulót

Igazi kánikula fogadta a száznál is több játékost a Footgolf Országos Bajnokság második fordulóján a nyugati határ melletti Zsirán, a Sonnengolf Club pályáján. Az Autó Mirai Footgolf Versenyt Szabó László nyerte.

A FOB második játéknapját is kiemelt figyelem kísérte és most is száz fölötti regisztrációt könyvelhettek el a szervezők. A FIFG 100-as Regional Tour állomáson a hőséggel és a pályával is megküzdöttek a játékosok, csupán a mezőny tíz százaléka tudta kijelölt rúgásszám (par) alatt teljesíteni a tizennyolc szakaszt. A -6-ot rúgó Szabó László (BFGT) pályafutása első FOB-sikerét könyvelhette el. Egyetlen rúgással maradt csupán le tőle Lengyel Béla (Royal), míg Mayer Zoltán (Nimród) szintén újabb egy érintéssel szorult hátrébb és lett harmadik. A fenti sorrend adta mind az abszolút, mind a férfi kategória végeredményét.

A legjobb 45 év feletti Zsuppán Péter (UTE) volt, megelőzve a holtversenyben mögötte eggyel lemaradó Marek Vitteket (Senec) és Csőre Csabát (UTE). Utóbbi már nem volt jelen a szétrúgásnál, így a szlovák játékos ölébe hullott az ezüstérem.

A hölgyeknél Lucia Cermakova (UTE) bizonyult a legjobbnak, néggyel rúgott jobbat, mint a második Ujvári Izabella (Nimród) és héttel, mint a harmadik Dreilinger Andrea (Hole Hunters).

A juniorok mezőnyében Lisztes Krisztián (Nimród) már második szakaszgyőzelmét aratta, csupán egy lövéssel megelőzve Kenéz Dánielt (FTC). A harmadik pozícióban – szintén nyolcvan alatt teljesítve – Sipőcz Artúr (KSE) zárt.

A legtöbb pontot az UTE szerezte a Royal és a BFGT előtt.

EREDMÉNYEK

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

A FOB a harmadik fordulóval Zircre látogat két hét múlva.