Túl a harmadikon

Már a harmadik fordulón is túl van a Footgolf Match Play League egyéni és páros küzdelemsorozata. Lassan kezdenek kirajzolódni az erőviszonyok féltávhoz közeledve. Nincs megállás, ma már kezdődik is a negyedik kör.

Egyéni FMPL

A Liga

Papp Péter sérülés miatt nem tudott kiállni, így ellenfele, Bodócs András már 3/3-as győzelmi mutatóval bír.

Bacskai Bence hamar kétpontos fórra tett szert Podusil Györggyel szemben, aki azonban mindig felzárkózott egyre. 4-3 után azonban a hajrában már csak Bacskai volt eredményes.

Csapattársak találkoztak a Cziffra Zoltán-Pap Ferenc meccsen, ahol előbbi két 3-1-es “félidőt” produkálva diadalmaskodott Hole Hunters-es elnöke felett.

Gelencsér Gábor egyéni csúcsot (-9) rúgott a Fekete pályán Szabó László legnagyobb bánatára, aki -5-ös eredménnyel csak tartani tudta a lépést, de így is 5-3-ra kikapott.

Balázsi Csaba és Albert László nehezen vitte dűlőre a dolgot (3-3 a felénél), végül már a tizenkettesen kialakult az 5-3-as végeredmény, Balázsinak onnan elég volt hat iksz a győzelemhez.

EREDMÉNYEK

B Liga

Csak a hosszabbítás döntött Mayer Zoltán és Renczés Gábor derbijén. Mayer az utolsó lyukon egyenlített, majd a hosszabbítás második szakaszát nyerve örülhetett a végén.

Hinora Ferenc 1-0-ra és 2-1-re is vezetett, de féltávnál mégis Érchegyi Csaba állt jobban (3-4). A táv második felén azonban már csak Hinora volt eredményes, ami a fordítást és a győzelmét eredményezte.

Nagy Balázs kezdett jobban, a meccs felénél vezetett is 4-2-re, de Biró László gyorsan fordított egy 3-0-ás rohammal. A második kilencből hetet nyert meg, ami végül nagyarányú győzelmét jelentette.

Vígh Péter három meccs után három sikerrel áll, miután 1-0-ás hátrányból gyorsan fordítani tudott Dreilinger Nándor ellen, majd már 5-1-re is vezetett, végül még növelni is tudta előnyét a második kilencen.

Balán Zoltán visszalépett a sorozattól, így biztosan ő az első kieső a B ligából. Minden mérkőzését 3-0-ás eredménnyel írták jóvá az ellenfelei javára.

EREDMÉNYEK

C Liga

Csatári és Lengyel

Sokáig fej-fej mellett haladt egymás mellett Csatári Zoltán és Lengyel Béla (3-3 a felénél), majd a világbajnok négyet is nyert a folytatásban, míg Csatári csak egyet.

Mikulik Norbert nagy előnyre tett szert az első kilencen (5-1), de Lévai Richárd előbb minimalizálta a hátrányt (5-4), majd 6-6-tal vágtak neki a tizennyolcasnak, amit Mikulik nyert a Balaton partján rendezett rangadón.

Tajtyi Róbert hamar világossá tette, igényt tart a három pontra, még ha klubtárs is az ellenfél. Kurdi Tamás ellen hamar megnyugtató előnyt szerzett és végül héttel nyert.

Szmolicza Gábor erős kezdésének köszönhetően alaposan elhúzott és hattal a vége előtt már öttel is vezetett. Steigler Ferenc visszajött még a meccsbe és kettővel a vége előtt kettőre zárkózott, de a tizenhetes nyerő Szmolicza rövidre zárta az izgalmakat.

Cziráki Csaba 4-0-ás rohammal startolt, amire az első kilencen csak egy válasz érkezett Baranya Ákos részéről. Mivel a második pontját a tizennyolcason szerezte, nem volt kérdés a győztes kiléte, miután Cziráki addigra már 7-1-re vezetett.

EREDMÉNYEK

D Liga

Tajtyi és György

Sokáig együtt haladt György Dániel és Tajtyi Ákos, de az ifjú tehetség 4-3 után nem engedett át több szakaszt ellenfelének és végül 8-3-ra nyert és maradt hibátlan.

Dreilinger Andrea most is megnehezítette férfi ellenfele dolgát. Bár Molnár Attila végig vezetett, egészen a tizenhatosig nyitott volt a mérkőzés. Idő kérdése csupán, mikor írhatunk Andi első győzelméről.

Rigó Zsolt négyből négy szakaszt nyert az elején, ami megalapozta a Nagy István elleni győzelmét. Ellenfele ugyan szépített, de közelebb férkőzni már nem tudott.

Kecskés Dávid visszalépett a küzdelmektől, a csoport 9 fővel folytatja a bajnokságot.

EREDMÉNYEK

Páros FMPL

A Csoport

Féltávnál 3-3-ra állt a Papp-Podusil vs Balázsi-Mayer párharc, majd Podusilék kettővel meg tudtak lógni. A tizenhetesen jött az egyenlítés, de a dráma a tizennyolcasra maradt, ahol egy rúgással a Papp-csapat volt jobb.

Váltott vezetéssel haladt fej-fej mellett 6-6-ig a Dreilinger-Nagy és a Bendly-Cziráki csapat, nem is csoda, hogy jöhetett a hosszabbítás. Persze ott is két szakasz után 1-1-re álltak, az utolsó lyukon viszont kettővel is jobbak voltak Nagyék.

Esélyeshez méltóan kezdett és játszott is a Bacskai Bence-Lengyel duó, Balogh és Császár ezúttal nem járt közel a meglepetéshez, Lengyelék tizenhárom szakaszt is eloroztak előlük.

Kiss és Széll meccs nélkül kaparintotta meg a 3 pontot, miután Lisztes és Ujvári nem tudott kiállni ellenük.

EREDMÉNYEK

B Csoport

Továbbra is veretlen a Gubán-Kurdi páros, akik most a Bogár-Rigó kettős skalpját gyűjtötték be a két ellentétes “félidőt” produkáló meccsen. Gubánék 4-0-ra vezettek kilenc szakasz után, a tizenhetest követően már 4-4 volt az eredmény, de az utolsón visszavették az előnyt Kurdiék.

Jobb startot nem is nagyon remélhetett a Kálló-Sain team, lenullázták a Kókai családot az első kilencen (0-3). Apa és fia azonban többet nem igen hibázott és négyet is behúzott a második kilencen, ami a győzelmüket eredményezte.

A másik családi csapat is győzelmet ünnepelhetett a csoportban, Tajtyiék úgy bekezdtek az Albert-Bacskai Péter kettőssel szemben, hogy a tizenhármas után már 8-1-es előnyt mondhattak maguknak, ami az álmoskönyvek szerint sem jósolt fordítást az ellenfélnek, akik becsületből azért háromra csökkentették a távolságot a végén még.

3-0-ás rohammal nyitott az újpesti Flink-Zsuppán duó a “derbin” a két Németh ellen, és innen már csak tisztes távolból kísérték riválisukat a fradisták a 7-2-es lila győzelem megszerzéséig.

EREDMÉNYEK

C Csoport

Kenéz D., Ranga, Kenéz S. és Csőre

A címvédő Balán-Biró kettős féltávra kétpontos előnyt szorgoskodott össze a Szinte-Ujszászi duó ellen, ők azonban egyenlíteni tudtak. Az utolsó hét lyukon azonban nem tudtak kevesebb rúgásból szakaszt befejezni, Balánék viszont kettőt is.

Maradt száz százalékos a Gelencsér-Hinora páros is, miután hátrányból (1-2) fordítottak a Czirbus-Simonyi kettős ellen úgy, hogy a negyedik szakasztól kezdve már csak egy szakaszt engedtek át riválisuknak.

Egészen a tizenkettes lyukig csupán eggyel vezetett a Csőre-Ranga páros a Kenéz család ellen, majd robbantottak és a tizenötöst követően vége volt a meccs érdemi részének.

Egészen a hajráig megjósolhatatlan volt a győztes kiléte a Bodócs-Lévai vs Sipőcz family mérkőzésen, a tizenhármas után 5-5-re álltak, de innentől már csak Lévaiék szereztek pontot, egészen pontosan hármat is.

EREDMÉNYEK

Az FMPL 4. fordulója kedden már kezdődik is és két hétig tart.