Óriási befutó várható a fináléban

Kivételesen szélmentes övezetté alakult át a zirci Forest Hills Golf Club pályája a Footgolf Országos Bajnokság harmadik fordulójának első játéknapján. A FIFG 250-es besorolású Izsáki Házitészta Kft. Footgolf Versenyen Juraj Gubani volt a legjobb szombaton, -13-as eredménnyel. A rangos versenyen vasárnap hirdetnek győztest, újabb 18 szakaszt követően.

Esőben indult, majd száraz, napsütéses időben ért véget a 102 játékost felvonultató FOB forduló első napja. Az újfent nagy létszámmal megrendezett viadalon a szélmentes idő ideális körülményeket teremtett, hogy a mezőny több mint fele a kijelölt rúgásszám (par) alatt teljesítse a tizennyolc szakaszt. A legjobban Juraj Gubani (Senec) örülhetett, akinek 72 helyett 59 érintés is elegendő volt a részsikerhez. Nem panaszkodhat Balán Zoltán, Simonyi Gábor (mindkettő FTC) és Renczés Gábor (Royal) sem, akik csupán egy rúgással vannak lemaradva az éllovastól a holnapi nap előtt és még többen lesben állnak, hogy vasárnap előzhessenek.

Érdekesség, hogy az első szezonját taposó junior, ifj. Lisztes Krisztián (Nimród) az abszolút kategória 9. helyéről várja a folytatást, miközben korosztályában hat rúgással előzi meg a második Kenéz Dánielt (FTC).

A hölgyeknél Dana Bombalova (Senec) előnye három rúgás Dreilinger Andrea (Hole Hunters) és hét Bacskai Anna (Royal) előtt.

A szombati napra meghirdetett nearest to the pin különverseny győztese Renczés Gábor lett, aki öt méterre állította meg a lyuktól a labdáját a hetes szakaszon. A longest drive győztese is a Royal játékosa, a nyolcas szakaszon ő rúgta a leghosszabb kezdőt.

A score kártya vezetése közben vétett szabálytalanság miatt Badó Szilárdot (Royal) a versenybizottság kizárta a további versenyből.

EREDMÉNYEK

Startlista