Bacskai sikerét hozta a zirci hétvége

A kétnapos, FIFG 250-es besorolású Izsáki Házitészta Kft. Footgolf Versenyen száznál többen álltak rajthoz a Forest Hills Golf Club pályáján. A Footgolf Országos Bajnokság harmadik fordulójában -23-as eredmény kellett a végső sikerhez.

A kétnapos, rangos torna szombati etapját követően Juraj Gubani (Senec) állt a legjobban, végül pedig másodikként zárt, mivel Bacskai Bence -23-as összetett eredményével mindenkit beelőzött (Gubanit kettővel). Csupán eggyel maradt le a szlovák klasszis mögött Biró László (Hole Hunters), aki a harmadik pozíciónak örülhetett a fárasztó hétvégét követően.

A legjobb, 45 év feletti játékos a longest drive és nearest to the pin különversenyt is nyerő Renczés Gábor (Royal) lett. A második helyért szétrúgás következett, miután Zsuppán Péter (UTE) és Tajtyi Róbert (BFGT) holtversenyben zárt. A playoffot utóbbi nyerte, megkaparintva ezzel az ezüstérmet.

A hölgyeknél a szombati nap után élre álló Dana Bombalova (Senec) megőrizte pozícióját és tíz rúgás előnnyel nyert Dreilinger Andrea (Hole Hunters) és tizenkettővel Bacskai Anna (Royal) előtt.

Örömteli, hogy a mezőny több mint tíz százalékát az utánpótláskorúak tették ki. A junioroknál ifj. Lisztes Krisztián (Nimród) első napi remeklésének köszönhetően (abszolút 9. hely, amit meg is tartott!) nagy előnyre tett szert korosztályában is, nem is forgott veszélyben elsősége. Kenéz Dániel (FTC) lett a második, míg Schneider Soma (Milan) a harmadik úgy, hogy a két nap után összességében mindketten mínuszban zártak (-4 és -2).

A verseny egyetlen hole in one-ját Molnár Arnold (Nimród) jegyezte.

A legtöbb pontot a Ferencváros szorgoskodta össze, a képzeletbeli dobogóra még a Royal és a BFGT fért fel.

EREDMÉNYEK

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

A FOB 4. fordulójának helyszíne egyelőre kérdéses a koronavírus helyzet miatt, mivel az augusztus 2-i játéknapot eredetileg a szlovákiai Nagysurányban bonyolították volna. Mivel hetente változhat az országok besorolása a kormány döntésének értelmében, ezért a szövetség a tervek szerint szerdáig határoz és tájékoztat a lehetséges változtatásokkal kapcsolatban.