Négy kör után

A negyedik fordulót bonyolították az egyéni és páros match play bajnokságokban az elmúlt két hétben. Ezzel a párosoknál már le is ment a csoportkör fele, míg az egyénieknél kezdenek kirajzolódni az erőviszonok, kik lehetnek harcban a bajnoki címekért és a feljutásért és kiknek kell hátrafelé pillantgatniuk.

Egyéni FMPL

A Liga

Bacskai Bence alaposan bekezdett, hatot nyert az első kilencből, míg az eddig veretlen Bodócs András csupán egyet. Ez meg is alapozta a folytatást, és bár még 6-2-nél, nyolccal a vége előtt volt bőven lejátszandó szakasz, a különbség végül hatra nőtt a végén.

Sokáig Gelencsér Gábor vezetett Cziffra Zoltán ellen, majd a meccs utolsó harmadára fordulva már ő volt lépéshátrányban az igen kiegyenlített meccsen. Nem is jutottak dűlőre egymással tizennyolc szakaszon, 5-5 után jöhetett a playoff. A háromszakaszos rájátszás első lyukán Gelencsér, az utolsón Cziffra volt jobb, míg a másodikon ikszeltek. A hirtelen halálban a negyedik lyuk döntött Gelencsér javára.

2-0-ás Balázsi Csaba vezetéssel rajtolt a BFGT-s házi rangadó, amire Szabó László egy 4-0-ás rohammal reagált, mégsem tudták ők sem eldönteni a találkozót. Az 5-5-ös végeredmény (a tizennégyesen kialakult) után a playoff első három szakaszán 1-1-re végeztek, majd a negyedik lyukon eggyel Szabó volt jobb és nyerte a maratoni csatát.

Igazán izgalmasan alakult a Pap Ferenc-Papp Péter meccs is az elitligában. Az első kilencen csak három pont született (2-1), a dráma a végén következett. Pap ugyanis 4-1-re meglépett és már csak három szakasz volt hátra, mikor Papp begyújtotta a rakétákat és 4-3-ra feljött az utolsó lyuk előtt. Ott azonban Pap volt jobb egy rúgással és bebiztosította győzelmét.

Két egyenlő félidőre osztotta 8-0-ás sikerét Podusil György Albert László ellen. Kétszakasznyi döntetlen után a hármason jutott előnyhöz, majd a tizenhármas után (6-0) már csak a különbség volt kérdéses, a győztes kiléte nem.

EREDMÉNYEK

B Liga

Sokáig fej-fej mellett haladt Vígh Péter és Nagy Balázs. 3-3-mal fordultak, amikor Vígh kettővel ellépett, de Nagy egy hole in one-nal minimalizálta a hátrányt. A végjáték viszont Víghé volt, aki ezzel továbbra is száz százalékos a ligában.

Érchegyi Csaba megszerezte első sikerét (leszámítva a visszalépő Balán elleni 3 pontot, amit minden ligatag megkapott) a legutóbbi FOB-fordulóban kiemelkedően teljesítő Biró László kárára. Rendre ő vezetett, de sokáig csak eggyel, majd kettővel is, a végén pedig néggyel bizonyult jobbnak.

Ujszászi Balázs a gyorsan “bekapott találatot” követően (0-1 az első lyuk után) hármat is behúzva fordított, de volt még csavar a meccsben. A hajrához közeledve ugyanis megint Dreilinger Nándor állt jobban (3-4). Innen viszont már csak Ujszászi szerzett pontot, ráadásul hármat is, amivel harmadik győzelmét aratta.

Renczés Gábor 4-0-ás, álomrajtot vett, de ez nem törte össze Hinora Ferencet, aki a meccs utolsó harmadához érve le is dolgozta a tetemes hátrányát. 5-5-tel várták az utolsó három lyukat, amiből az első kettő Renczés nyerte, végül egy hatalmas meccsen 7-6-ra tudott nyerni klubtársa ellen.

EREDMÉNYEK

C Liga

Lengyel és Baranya

Lengyel Béla veretlenül, Baranya Ákos nyeretlenül várta kettejük párharcát. A negyedik forduló után is igaz maradt rájuk a fenti állítás, miután 0-1-ről fordítva Lengyel féltávnál már 5-2-re vezetett, a második kilencen pedig nem is engedett át szakaszt ellenfelének.

Csak a hosszabbítás döntött Csatári Zoltán javára a Kurdi Tamás elleni meccsen. Ugyan már 3-1-re, sőt a fordulás után 4-1-re is vezetett, végül 5-5-re végeztek. A playoff első szakasza Csatárié, a második Kurdié lett, a mindent eldöntő harmadik lyuknál pedig Csatári eggyel jobbnak bizonyult.

Cziráki Csaba kétszer még tudott egyenlíteni egypontos hátrányból, de Mikulik Norbert a 3-2-es vezetése után már fokozatosan növelte előnyét és végül négypontos sikert aratott.

A két hatpontos találkozóját nagy különbséggel nyerte Tajtyi Róbert. Szmolicza Gábor nyolc lyuk után már 5-0-ás hátrányban volt, egyetlen pontját a kilencesen jegyezte, Tajtyi pedig még hatot rápakolt a második kilencen az addig megszerzett ötre.

Sokáig megjósolhatatlan volt a Lévai Richárd-Steigler Ferenc meccs végkimenetele, a második kilencre például 2-2-vel fordultak rá. 3-2-re még Steigler vezetett a tizenkettes lyuk után, de az öt szakaszon bemutatott 4-0-ás rohammal Lévai a maga javára fordította a meccset.

EREDMÉNYEK

D Liga

Sipőcz és György

Rigó Zsolt megizzadt a negyedik fordulóban, és nem csak a napsütés következtében. Molnár Attila 2-0-ra is vezetett ellene, de a hajrá előtt már Rigó állt jobban (3-2), mikor az utolsó szakaszon egy távoli “sajtós-putt” döntetlent érően pottyant a lyukba. A hosszabbítás első három szakaszán ikszeltek, végül a negyedik, dombról gurítós befejezésnél billent a mérleg nyelve a fradista javára.

Tajtyi Ákos esélyeshez méltóan kezdett (3-0 három szakasz után) Nagy István ellen, aki gyorsan szépíteni tudott, de a meccs felénél már 7-1-re Tajtyi vezetett, és 9-1-nél, hét szakasszal a vége előtt el is dőlt a meccs érdemi kérdése.

György Dániel ellenállhatatlanul kezdett és öt lyukból négyet behúzott kezdés gyanánt. Ugyan Sipőcz Béla féltávnál 5-2-re feljött, az olló szája tovább nyílt és már 7-2 is volt az eredmény, ez az állás pedig még a tizennégyes után is fennállt, ami György győzelmét eredményezte.

Bár korábban azt írtuk, csak idő kérdése, mikor szerzi meg első sikerét Dreilinger Andrea, úgy gondoltuk, nem a fehér asztalhoz lesz szüksége ehhez. Így viszont egyből egy nagy skalpot gyűjtött be, miután Bogár Krisztián nem állt ki ellene.

EREDMÉNYEK

Páros FMPL

A Csoport

Bacskai, Lengyel, Széll és Kiss

A forduló talán legnagyobb meglepetését okozták az EMFGSE játékosai. Kiss és Széll ugyanis úgy győzte le a Bacskai B. – Lengyel kettőst, hogy csupán egyetlen szakaszt veszítettek el Zircen és már az első lyuk után vezettek.

A Papp-Podusil kettős jutott először előnyhöz, majd jött az egyenlítés, sőt, a kilences után a Dreilinger-Nagy csapat vezetett (1-2). A fordulás után négyből hármat nyert a BFGT duója, amivel fordítottak (4-2), majd megállás nélkül ikszeltek a hátralévő lyukakon.

A Balogh-Császár kettős nem állt ki az aktuális fordulóra, így a győzelem a Bendly-Cziráki csapat ölébe hullott. Ugyanígy járt a Balázsi-Mayer team, akik játék nélkül húzhatták be a győzelmet a Lisztes-Ujvári duó ellen.

EREDMÉNYEK

B Csoport

Igazi csemegének ígérkezett a Tajtyi család, valamint Németh Gábor és Németh Péter ütközete. A “spanyol armada” 2-0-ás rohamot intézett riválisával szemben, amire a válasz egy 4-0-ás széria volt Némethék részéről. A tizenkettesnek 4-4-gyel vágtak neki, majd két ütésváltást követően 6-6-tal mentek neki a tizennyolcasnak, ahol egy rúgással Némethék voltak jobbak.

A Kókai család ellentmondást nem tűrően kezdett Gubán és Kurdi legnagyobb bánatára (4-0 négy szakasz után). Nem is igen vettek vissza a tempóból, a felénél 7-1 volt az állás és végül 13 szakaszt behúzva nyert a Royal apa-fiú párosa.

Hatalmas adok-kapokkal indult a Fradi-UTE derbi, azaz a Bogár-Rigó vs. Flink-Zsuppán ütközet, ami 9 szakasz után 3-3-at eredményezett. Aztán sokáig semmi, majd a tizenhármas “bezöldült”, de innen már “lila köd” telepedett a pályára és négy Flink-Zsuppán ponttal az újpestiek újabb győzelemmel és sorozatban második FTC elleni sikerüket könyvelhették el.

A Kálló-Sain páros három ponttal gazdagodott, miután 3-0-ra nyert az Albert-Bacskai Péter duó ellen, akik nem tudtak kiállni a meccsükre.

EREDMÉNYEK

C Csoport

Balán-Biró kettős továbbra is megállíthatatlannak tűnik, a Csőre-Ranga duó sem talált fogást rajtuk. Igaz, az első pontot utóbbiak szerezték, de a gyors fordítást követően hol egy, hol kettő, hol három egységgel lógtak meg a címvédők, ami végül kétpontos győzelmet eredményezett számukra.

A Gelencsér-Hinora páros nullára hozta az első kilencet és 4-0-ra vezetett féltávnál. Ugyan  Szinte és Ujszászi öt szakaszt is megnyert a folytatásban, de ez mégsem volt elég a győzelemhez, mert Hinoráék háromszor is jobbak voltak a második kilencen.

Sipőcz apuka és fia csupán egy szakaszt engedett át a Czirbus-Simonyi kettősnek (azzal lett 1-1 a hatoson). Féltávnál már 3-1-re mentek, majd a második kilencen szinte végig ikszeltek, csupán egy szakasznál billent a mérleg nyelve a Sipőcz család javára.

A Bodócs-Lévai kettős meccs nélkül jutott három ponthoz, miután a Kenéz család nem tudott kiállni a meccsre.

EREDMÉNYEK

Az FMPL 5. fordulója kedden már kezdődik is és két hétig tart.