Két hét múlva már negyeddöntő

Élesedik a csata, főleg a páros match play sorozatban, ahol már csak egy forduló van hátra a csoportkörből. Három körrel a vége előtt már látszik, kik lesznek harcban a ligák bajnoki címeiért, illetve a feljutó helyek egyikéért és kiknek kell megindítani a hajrát a kiesést elkerülendő.

Egyéni FMPL

A Liga

Veretlenhez méltó kezdést produkált Gelencsér Gábor és két szakasz után 2-0-ra, kilencet követően 6-1-re vezetett. Papp Péter ekkor úgy tűnt, megtalálta a helyes ösvényt, mert gyorsan kettőt ledolgozott a hátrányból. Több szakaszgyőzelmet azonban nem tudott elkönyvelni, míg Gelencsér még kettőt rápakolt a végén.

Mind stroke, mind match playben döntetlen volt Podusil György és Cziffra Zoltán “félidei” eredménye (36-36 és 2-2). A tizenkettes után Podusil 4-3-ra vezetett, amit a tizenhatoson tudott ledolgozni Cziffra. Az utolsó két lyuk azonban Podusilé lett, értelemszerűen így a három pont is hozzá vándorolt.

Pap Ferenc remek rajtot vett és kettővel ellépett Balázsi Csabától, aki ezt nem hagyta szó nélkül és a tizenegyesen egyenlített (3-3), sőt a tizennégyes előtt már ő állt jobban eggyel. Pap egyenlített, majd egy drámai ütésváltás következett az utolsó kettőn (előbbit Balázsi, utóbbit Pap húzta be), ami hosszabbítást eredményezett. Két remi után a harmadik lyukon egy rúgással Pap bizonyult jobbnak.

Szabó László továbbra is remekel első, topligás szezonjában, ezúttal Bodócs Andrást tudta legyőzni. Pedig utóbbié lett az első szakasz, de a jó kezdést feledtette Szabó 4-0-s rohama a 3. és 6. szakasz között. Bodócs nem állt le és a tízes után 4-4 volt az állás. 5-5-ről várták az utolsó három etapot, ahol a tizenhatost és a tizennyolcast behúzó Szabó megnyerte a végig izgalmas összecsapást.

EREDMÉNYEK

B Liga

Vígh Péter izgalmas körülmények között tartotta meg veretlenségét. Ugyan 2-0-ra meglógott az elején, de Renczés Gábor utolérte, majd át is vette a vezetést közvetlenül a fordulást követően. Azonnal jött a válasz, majd még 1-1 szakaszt behúzva 4-4-re végeztek, azaz jöhetett a playoff. Itt Vígh megnyerte az első két szakaszt, amivel a maga javára tudta billenteni a mérleg nyelvét.

Hinora Ferenc 1-0-val rajtolt, de Biró László hamar fordított és már ő vezetett 3-1-re, mikor a második kilenc szakasz teljesítésére készültek. Itt gyorsan minimalizálta a hátrányt Hinora, de Biró kettőt azonnal rápakolt a fórjára. A hajráig nyílt volt a meccs, mert 6-2-nél még négy szakasz hátra volt, és az elsőn jött is az újabb szépítés, de a tizenhatos Biróé lett (7-3), ami egyben a győzelmét is eredményezte.

Egy-egy pontot raboltak el egymástól az első két szakaszon, majd utána nyolc lyukon át ikszelt egymással Mayer Zoltán és Dreilinger Nándor. A tizenhármas után 2-2-re álltak, innentől viszont csak Mayer szerzett pontot és 6-2-re nyerte a meccset.

Ujszászi Balázs kezdett jobban és 2-0-val rajtolt, de Érchegyi Csaba ekkor még tartani tudta a lépést és szépíteni tudott (2-1), sőt még a meccs felénél is csak kettő volt a különbség. Innen viszont vagy ikszeltek vagy Ujszászi bizonyult jobbnak (ötször), így idő előtt véget ért a meccs érdemi része.

EREDMÉNYEK

C Liga

Nagy lépést tett a feljutás felé Mikulik Norbert azzal, hogy legyőzte Tajtyi Róbertet. 2-0-val indított és 4-0-lal fordultak a második kilenc szakaszra. 5-0-nál jött a szépítés (5-2), de 7-2-nél (három szakasz volt már csak hátra) eldőlt a három pont sorsa.

Kurdi és Lengyel

Lengyel Béla is öles léptekkel halad a B Liga felé, miután ő is megőrizte makulátlan mérlegét a hatodik fordulót követően. Kurdi Tamás szerezte az első pontot, de a világbajnok innentől nem engedett át több szakaszt ellenfelének. Féltávnál 4-1 volt az állás, a táv második felén Lengyel megduplázta pontjai számát.

A két száz százalékos mérleggel bíró játékos az utolsó fordulóban találkozik egymással.

Csupán négy szakasz maradt eldöntetlen a Cziráki Csaba-Steigler Ferenc összecsapáson. Előbbi tudott meglépni a kezdeti pontosztozkodás után és nyolc lyuk után 4-1-re, majd tizenkettő után 7-1-re is vezetett. Cziráki a tizennégyest nyerve biztosította be győzelmét.

Öt szakasz után 1-1-re állt a Csatári Zoltán-Lévai Richárd meccs, ami ekkor még nem vetítette előre a nagyarányú Csatári-diadalt. A táv feléig még hármat nyert, majd a másodikon még ötöt, míg Lévainak nem jutott több részsiker ezen a napon és ez 9-1-es végeredményben manifesztálódott.

Szmolicza Gábor mérkőzés nélkül jutott három ponthoz, miután Baranya Ákos nem állt ki ellene.

EREDMÉNYEK

D Liga

Ákos és Andi

Tajtyi Ákos gyorsan tudtára adta Dreilinger Andreának, nem most kívánja elveszíteni match play veretlenségét. 5-0-ás szériával nyitott és csupán egy szakaszt nem húzott be az első kilencen (8-0). Andi így is remek stroke eredménnyel zárt és egy pontot még el tudott csenni Ákostól.

Elvesztette veretlenségét Rigó Zsolt. Bogár Krisztián hamar kétpontos előnyre tett szert, de klubtársa az ötösön feljött 2-1-re. Ekkor megjósolhatatlan lett volna, hogy ez lesz az eddig makulátlan mérlegű Rigó egyetlen pontja a nap folyamán. 5-1-gyel fordultak rá a második kilencre, ahol viszont Bogár még négyet behúzott a szakaszokból.

Balogh és György

György Dániel ragadta magához a kezdeményezést és hárommal is ellépett (4-1), de a meccs felénél már 4-4-re álltak, Balogh István gyorsan visszajött a meccsbe. Utána viszont úgy jött öt György-pont, hogy Balogh nem tudott szakaszt behúzni, csak a tizennyolcast, amikor már eldőlt a három pont sorsa.

Hibákkal tarkítva indult Sipőcz Béla és Molnár Attila mérkőzése, valamint minden második szakaszon egy Sipőcz ponttal (4-0 nyolc lyuk után). Molnár ezután szerezte első és mint később kiderült, utolsó pontját, ami egy nagyarányú, megérdemelt Sipőcz-győzelembe torkollott.

EREDMÉNYEK

Páros FMPL

A Csoport

Hamar ellépett Balázsi és Mayer a Kiss-Széll kettőstől és 3-0 volt a javukra öt lyuk után. A kilences után már 5-2-re vezettek és ugyan 5-3-ra feljött az EMFGSE csapata, de innen már nem tudtak pontot csenni, Balázsiék pedig egy huszáros, 3-0-ás rohammal végképp eldöntötték a három pont sorsát.

A táv egyharmadáig még szoros volt a mérkőzés, majd 2-1-ről alaposan elhúzott a Papp-Podusil páros és 6-1-re vezettek a táv felénél. Baloghnak és Császárnak már nem jött össze több szakaszgyőzelem, míg a BFGT-s egység még négyszer bizonyult jobbnak.

Úgy tűnt, Dreilinger és Nagy is meg tudja lepni a Bacskai-Lengyel kettőst, ugyanis sokáig vezettek, sőt 4-2-vel fordultak rá a második kilencre. A ranglistavezető és a világbajnok begyújtotta a rakétákat a folytatásban és nem engedtek át több szakaszt, sőt, hatot behúzva fordítottak és nyertek is.

A Lisztes-Ujvári vegyespáros kezdett eredményesebben, hét szakasz után 2-0-ra vezettek. Bendly és Cziráki a nyolcason szépített, de a kilencesen visszaállt a kétpontos különbség. Szépen lassan tovább nőtt a különbség és néggyel a vége előtt már 5-1 volt az állás. Ekkor jött az újabb szépítés, de a tizenhatoson ikszeltek, amivel el is dőlt a párharc.

Mayeréket már csak a Papp-Podusil páros érheti be, de ahhoz Balázsiéknak ki kéne kapnia a záró körben a Balogh-Császár duótól. Nagyobb csaták várhatóak azonban még a második vagy harmadik hely megszerzéséért, akár négy páros is állhat a végén azonos pontszámmal.

EREDMÉNYEK

B Csoport

A fordulóban ezúttal pihenő Kókaiékat beérte a Németh Gábor-Németh Péter páros a továbbjutásra szintén aspiráló Gubán-Kurdi kettős kárára. Váltott vezetés mellett 3-3-mal jutottak el a táv feléig, majd Némethék hármat nyertek sorozatban a 13-astól kezdve, azaz már csak három szakasz maradt az egyenlítésre (6-3). A szépítés jött is a tizenhatoson, de a tizenhetesen született döntetlennel már a győztes kiléte nem volt kérdés.

Igazán drámai befejezése volt a Bogár-Rigó vs Tajtyi team meccsnek. Előbbi kettős azonnal behúzta az első három szakaszt, majd 4-2-vel fordultak a második kilencre. Tajtyiék a tizenötöst nyerve érték utol a fradistákat (5-5). A tizenhatos Rigóéké lett egy rúgásnyival, míg szintén ekkora különbséggel a BFGT apa-fiú párosáé lett a tizenhetes. A mindent eldöntő, utolsó lyukat Bogárék nyerték szintén minimális különbséggel.

A Flink-Zsuppán duó mérkőzés nélkül jutott három ponthoz, miután a Kálló-Sain páros nem állt ki ellenük.

A zárókörben a két éllovas (Kókaiék és Némethék) egymás ellen játszva dönt a csoportelsőségről. A második helyre még Flink és Zsuppán érhet oda, amennyiben nyeri a “bronzcsatát” Gubán és Kurdi ellen, valamint Kókaiék nyernek a fent említett mérkőzésen. Gubánék a harmadik helyet még megcsíphetik, de a másodikat már nem, mert mind Némethéktől, mind Kókaiéktól kikaptak korábban.

EREDMÉNYEK

C Csoport

Csőre, Sipőcz A., Ranga és Sipőcz B.

Veretlenekhez méltó meccset produkált a Balán-Biró és a Gelencsér-Hinora duó. Mindkét páros már továbbjutott, a csoportelsőségről pedig csupán a hosszabbítás döntött. Végig Gelencsérék vezettek, de hol egy, hol két pontot is le tudtak dolgozni a címvédők (a tizennyolcason mentették playoffra a derbit). A rájátszás első szakaszán ikszeltek, a második Hinoráéké, a harmadik Biróéké lett, majd a hirtelen halál döntött csupán a negyedik etapon Gelencsérék javára.

A harmadik hely megkaparintásért vívott nagy csatát a Szinte-Ujszászi és a Bodócs-Lévai csapat. A meccset előbbi kettős kezdte jobban és 2-0-ra vezettek három lyuk után és 3-2-re kilencet követően. A tízesen egyenlítettek Lévaiék, majd a tizenhármason megszerezték a vezetést és végül a tizenhetesen biztosították be sikerüket (5-3).

Czirbus, Kenéz D., Kenéz S. és Simonyi

Harcban maradt a harmadik helyért a Csőre-Ranga kettős. Tették ezt egy igen kiélezett meccset behúzva. Elhúztak ugyan hamar kettővel, de a Sipőcz család gyorsan egalizált, sőt, ezt követően kétszer is vezettek. 4-4-gyel várták az utolsó két lyukat, amit viszont Rangáék húztak be egy drámai hajrát hozó mérkőzésen.

A Kenéz család szakaszgyőzelemmel rajtolt, de nyolc, megjátszott lyuk után már Czirbus és Simonyi állt jobban (6-2). Kenézék feljöttek 6-4-re a fordulás után, de már csak egy szakaszt nyertek ezt követően, míg Simonyiék még hármat rá tudtak pakolni, amivel meg is tudták nyerni a találkozót.

EREDMÉNYEK

Az FMPL 7. fordulója kedden már kezdődik is és két hétig tart.