Tajtyi nyerte a hatodik fordulót

A korlátozások miatt külföldiek nélkül, de így is közel száz résztvevővel bonyolította a Magyar Footgolf Szövetség a Footgolf Országos Bajnokság hatodik fordulóját, az Izsáki Házitészta Kft. Footgolf Versenyt vasárnap, a lakiteleki Nimród Footgolf Parkban, ahol két kör teljesítése után Tajtyi Róbert bizonyult a legjobbnak.

A tavaly átadott, kimondottan footgolfra tervezett pályán a 93 nevező kétszer ment végig a gyönyörű pázsittal fedett tizennyolc szakaszon. A legjobban Tajtyi Róbert (BFGT) muzsikált, aki -23-as összesített eredménnyel nyerte a FIFG 100-as besorolású Regional Tour versenyt, a FOB hatodik körét.

Nem akartam megfejteni a pályát, próbáltam pontosan játszani, ez ma sikerült is. Én eleve szeretek többet menni 18 szakasznál, ezekből a helyzetekből jól szoktam kijönni, de bevallom, fejben elfáradtam a végére, nagyon sokat kellett összpontosítani – mondta a nap nyertese.

Három rúgással maradt el tőle Simonyi Gábor (FTC), míg a harmadik helyért csupán a szétrúgás döntött Lengyel Béla (Royal) és Bakó Attila (Nimród) között előbbi javára.

Simonyi nyerte a férfi kategóriát Lengyel és Bakó előtt, míg Tajtyi szenior elsőségéhez értelemszerűen nem fért kétség. Klubtársa, Balázsi Csaba futott be a második helyre, míg a szintén BFGT-s Papp Péter a két újpestit, Biró Lászlót és Karakas Attilát szétrúgásban legyőzve érte el a harmadik helyet.

A hölgyeknél Ujvári Izabella (Nimród) volt a legjobb, mögötte hatalmas csata folyt az ezüstért. Végül Dreilinger Andrea (Hole Hunters) egyetlen rúgással, de jobbnak bizonyult Bakó-Szántay Georginánál (Nimród).

A junior nyertes ma Karvasz Sándor (Kastélydomb) lett, viszont a második helyről csak a ráadás döntött, Félegyházi Márton (Kastélydomb) kaparintotta meg a második pozíciót, míg Kenéz Dánielnek (FTC) ezúttal be kellett érnie a harmadik hellyel.

EREDMÉNYEK

Balázsi Csaba különdíjat hirdetett, a Levendula Kupát pedig Kuts Zoltán nyerte, akinek (szubjektív számítás alapján) labdája a legtöbbször élvezhette a lenvedulabokrok társaságát.

A FOB szeptember utolsó vasárnapján, a Hangya Peti Emlékversennyel folytatódik.

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA