Kialakult a legjobb nyolc mezőnye

Véget ért a páros match play sorozat csoportköre, keddtől már a negyeddöntőket bonyolítják. Érdekesség, hogy minimum öt győzelemre volt szükség a továbbjutáshoz. Az egyéni sorozat a végéhez közeledik, Bogár Krisztián az első feljutó.

Egyéni FMPL

A Liga

Gelencsér Gábor továbbra is megállíthatatlan. Hetedikből hetedik meccsét is behúzta, pedig Balázsi Csabának is nagyon kellett volna a három pont, hogy eltávolodjon a kieső zónából. Gelencsér 2-0-ás kezdése után feljött egyre és féltávnál is csak egy volt köztük a különbség (4-3). A fordulás után viszont azonnal fordított, sőt, kettővel a vége előtt még 6-5-re vezetett. Az utolsó két lyukat egyaránt eggyel kevesebből befejező Gelencsér viszont fordított és karnyújtásnyira került a bajnoki címtől, míg Balázsira két igen nehéz meccs vár a végén, ha bent akar maradni.

Tartja Gelencsérrel a lépést Bacskai Bence, aki szoros meccsen győzte le Szabó Lászlót. Bacskai 3-0-ra és 4-1-re is vezetett már, mikor Szabó elkezdett kapaszkodni és kettőre megközelítette a címvédőt (4-2 és 5-3). Hárommal a vége előtt még két pont volt a különbség kettejük között és mivel ez az utolsó szakaszhoz érve is így volt, a tizennyolcast nyerő Szabó már csak közelebb férkőzni tudott ellenfeléhez.

Elszálltak Bodócs András bajnoki címről szőtt álmai. Cziffra Zoltán négy lyuk után 2-0-ra vezetett, de Bodócs fordított és már ő állt jobban kilenc lyuk után (2-3). Azonnal jött az egyenlítés, és a hajrára is döntetlennel fordultak rá (4-4 kettővel a vége előtt). A tizenhetest hozó Cziffra a minimális fórt megőrizte és megnyerte az igen kiélezett csatát.

Ezzel eldőlt, Gelencséren kívül már csak Bacskai lehet bajnok, ehhez viszont előbbinek mindkét meccsét el kell veszítenie, míg utóbbinak mindkettőt nyernie kell.

Podusil György kezdett erősebben (0-2 három lyuk után) a két kilencpontos összecsapásán. Féltávnál viszont már Pap Ferenc állt jobban (3-2), sőt, a tizenegyes után 4-2 volt az állás. Podusil rendre minimalizálta a hátrányt, de ez a forgatókönyv nem változott a végéig, ami egypontos Pap-sikert eredményezett.

EREDMÉNYEK

B Liga

Nagy és Dreilinger

Hinora Ferenc sem tudta elvenni Vígh Péter veretlenségét. Pedig négy lyuk után már 3-0-ra Hinora vezetett, de 4-3-as Vígh vezetés mellett kezdték meg a második kilenc szakaszt. A tizenegyesen ez már 5-3-ra nőtt, majd sokáig csak iksz került a kártyákra, végül az utolsó három lyuk Víghé lett, aki immár hetedik sikerét számlálhatta a forduló végén.

Mayer Zoltán úgy rajtolt, hogy azon látszott, nem akar lemaradni a feljutásért folyó harcban és öt lyuk után (meg féltávnál is) 4-1-re vezetett. 6-1-nél már csak öt szakasz volt hátra, mikor Biró László nekidurálta magát és az utolsó szalmaszálba kapaszkodva kettőt gyorsan le is dolgozott a hátrányból. A tizenhatoson elért remi viszont Mayer győzelmét eredményezte.

Renczés Gábor alaposan belehúzott az elején, 3-0-lal rajtolt, mikor a négyesen Ujszászi Balázs megszerezte első pontját. 6-1-nél érték el a táv felét, és ugyan 7-2-nél még pont volt matematikai esélye Ujszászinak, hogy ikszre és hosszabbításra mentse a találkozót, Renczés a tizennégyest nyerve le is zárta a meccs érdemi részét.

A hetes szakaszig békésen csordogált a Dreilinger Nándor-Nagy Balázs meccs (2-2), majd előbbi öt szakaszból négyet hozva tetemes előnyre tett szert a tizenkettest követően (6-2). A győzelmet pedig a tizennégyes megnyerésével be is biztosította.

Vígh, Mayer és Renczés egymás között osztja el a két biztos feljutó helyet.

EREDMÉNYEK

C Liga

Mikulik és Csatári

Mikulik Norbert most sem hibázott, bár ennél változatosabb meccset is ritkán látni. Történt ugyanis, hogy Csatári Zoltán 5-2-re ellépett és így várták a második kilenc szakaszt. Ott Mikulik meglódult, előbb egyenlített, majd fordított és 6-5-tel várták az utolsó két lyukat. Csatári egyenlített az utolsó előttin, de Mikulik nyerte az utolsót, amivel megőrizte a veretlenségét. Talán már csak a csoda foszthatja meg attól, hogy feljusson, itt még ugyanis több forgatókönyv is van sokszereplős körbeverésekre.

Csak a hosszabbítás döntött a Cziráki Csaba-Kurdi Tamás meccsen. Az első három szakaszon kialakult 2-1-es Cziráki vezetés egészen a tízes lyukig nem változott. Ezt követően Kurdi fordított, de Cziráki egalizált és még egy ütésváltás után 4-4-ről várták az utolsó két lyukat. Mivel ezeken ikszeltek, jöhetett a hosszabbítás, ahol a második lyukat nyerő Cziráki örülhetett a győzelemnek.

Nem tett még le a feljutás lehetőségéről Tajtyi Róbert. Jól is kezdett (2-0 két lyuk után) Steigler Ferenc ellen, aki azonban az ötösön befogta őt. Megint Tajtyi következett és néhány ikszet leszámítva sorra kezdte nyerni a szakaszokat, amivel letette a nagyarányú győzelme alapköveit.

Hatpontos, kiesési derbit vívott egymással a forduló előtt három ponttal bíró Lévai Richárd és még nyeretlen Baranya Ákos. Előbbi azonnal elhúzott 2-0-ra, majd hét lyuk után 4-0-ra vezetett. Féltáv környékén éledezett Baranya, és a hajrá előtt feljött 5-2-re. Hosszú szünet után Lévai a tizenhatost behúzva eldöntötte a három pont sorsát, a végén pedig Baranya még két szakaszt be tudott húzni.

Lengyel Béla nem állt ki Szmolicza Gábor ellen, a három pont így utóbbihoz vándorolt.

Baranya és Steigler ezzel már biztosan búcsúzik a C Ligától.

EREDMÉNYEK

D Liga

Sokáig nem talált fogást Rigó Zsolt Tajtyi Ákoson, hét szakasz után például 3-3-ra álltak és féltávnál is csupán egy volt Rigó előnye. Aztán Tajtyi fordított és 5-4-re vezetett a tizenkettes után, de ezt öt Rigó pont követte zsinórban, amire már hiába jött válasz a tizennyolcason, addigra már eldőlt a mérkőzés.

A feljutás szempontjából hatpontosnak mondható meccs volt a Bogár Krisztián vs. György Dániel ütközet. Előbbi egy 4-0-s rajttal megalapozta későbbi sikerét, és mivel György csak a kilencest és a tizennyolcast tudta megnyerni a fradista ellen, ez már önmagában elegendő lett volna, de Bogár még a második kilencen is négy szakaszt behúzott.

Sipőcz Béla tartja a lépést az éllovasokkal. Pedig Dreilinger Andrea 2-0-ra vezetett négy szakaszt követően. Sipőcz azonban hamar utolérte és fordított is még a “félidőt” megelőzően. A tízes megjátszását követően 3-3 volt az állás, de egy huszáros (hétből hat pontot hozó) rohammal Sipőcz elhúzott és nyerni is tudott.

A sorozat két újonca, Balogh István és Nagy István izgalmas meccset produkált. Utóbbi 2-0-ás rajtjára egy szintén 2-0-ás periódus volt a válasz, de Nagy a “félidőben” már 5-2-re vezetett. A tizenhármas után 6-3-ra, de jött a szépítés, viszont 6-4 után már csak az utolsó szakasz jutott Baloghnak, így Nagy örülhetett a végén.

Tajtyi Ákosnak a vártnál korábban vissza kellett utaznia Spanyolországba, ezért az utolsó két fordulóban nem tud pályára lépni. Ezzel az már biztos, hogy nem tud feljutni, viszont Bogár Krisztián biztosan C ligás lesz jövőre. Sipőcz és Rigó egymás ellen dönt a második, biztos feljutó helyről.

EREDMÉNYEK

Páros FMPL

A Csoport

Nem bízta a véletlenre a csoportelsőség kérdését a Balázsi-Mayer kettős. Lesimázták a táv első felét Balogh és Császár ellen (6-0), akik visszajöttek a meccsbe a fordulást követően (6-2 öttel a vége előtt). Mayerék meg tudtak újulni a végjátékban és 8-3-as sikerrel csoportelsőként jutottak tovább.

Podusil, Lisztes, Ujvári, Papp

Bacskai és Lengyel nem lépett pályára, mégis három ponttal gazdagodott, miután Bendly és Cziráki nem állt ki az utolsó fordulóra. Ezzel pedig a továbbjutó második helyet is megkaparintották Bacskaiék.

Kedvező pozícióból várta a zárókört a Papp-Podusil páros, egy győzelemmel nagy lépést tehettek volna a biztos továbbjutásért. Számításaikat Lisztes és Ujvári kettőse húzta át. Az első kilencen egy szakaszt sem engedtek át a BFGT-s alakulatnak (4-0), majd hiába nyitották meg a hajrát Podusilék (5-3 kettővel a vége előtt), az utolsó előtti szakasz Ujváriéké lett, amivel meg tudták nyerni az utolsó meccsüket a sorozatban. Mint később kiderült, Papp és Podusil ugyan a harmadik lett a csoportban, de legrosszabb harmadikként nem kvalifikáltak a negyeddöntőbe.

Kiss és Széll, valamint Dreilinger és Nagy jórészt ikszelt a táv első felén (1-1), csak ezt követően indult be a “buli”. Öt lyukkal a vége előtt is még csak 2-1 volt az EMFGSE kettőse javára, de a hátralévő szakaszokat egytől egyig behúzták Nagyék és harmadik győzelmüket ünnepelhették a csoportkör végén.

EREDMÉNYEK

B Csoport

Hatalmas harcot hozott az utolsó kör a továbbjutásért való viaskodásban.

A két élen álló, 15 pontos csapat, a Kókai család és a Németh Gábor-Németh Péter kettős a csoportelsőségről döntött egymás elleni meccsén. Némethék gyorsan egyértelműsítették, a negyeddöntőt kiemeltként szeretnék kezdeni és elhúztak 5-0-ra az első kilencen. Kókaiék visszakapaszkodtak és öttel a vége előtt 6-2 volt az állás, de több szakaszgyőzelmet nem tudtak elkönyvelni, és a második helyen jutottak tovább Némethék mögött.

Flink Zsuppánnal az oldalán, míg Kurdi Gubánnal vállt vállnak vetve ment fel úgy a pályára, hogy még mindkét duónak volt továbbjutási esélye, de ahhoz le kellett győznie a másikat. Zsuppánék ezen szándékukat egy hat szakaszon bemutatott 5-0-ás rohammal nyomatékosították. Gubánék nem rettentek meg és kicsivel a fordulás után már 5-3-ra feljöttek. Közelebb azonban nem férkőztek és a végén még három szakaszt behúztak Flinkék, akik a harmadik helyen jutottak tovább. Ugyanannyi pontjuk lett, mint Kókaiéknak, de ez egymás elleni csatát az apa-fiú páros nyert.

Kálló sérülése miatt Sainnal az oldalán fel kellett adniuk az utolsó meccset, a győzelem így Tajtyiéké lett.

EREDMÉNYEK

C Csoport

A korábban már biztosan csoportelsőként továbbjutó Gelencsér-Hinora páros ellen a Kenéz család nem tudott kiállni, így száz százalékos mérleggel zárták Hinoráék a csoportkört.

A Sipőcz család jó ideig tartotta magát a címvédő Balán-Biró párossal szemben. 4-4-gyel fordultak, sőt, tizenegy lyuk után 5-5 volt az állás. Hárommal a vége előtt Balánék eggyel vezettek csupán, de jó hajrával mind a hármat behúzták és hatodik győzelmüket is elkönyvelhették az alapszakaszban.

A forduló időbe utolsó meccsén dőlt el a még továbbjutó, csoportharmadik hely sorsa. Bodócs és Lévai öt szakaszt követően már 3-0-ra vezetett. Négy szakasznyi iksz után egy 3-0-ás rohammal már 6-0-ra mentek hattal a vége előtt. Csőre és Ranga még a következőt nyerve életben tartotta a győzelmi esélyeiket, de a tizennégyesen kialakult döntetlen Bodócsék győzelmét és egyben továbbjutását jelentette.

Czirbus és Simonyi nem tudott kiállni a záró körre, így Szinte és Ujszászi játék nélkül jutott három ponthoz.

EREDMÉNYEK

A negyeddöntőbe a három csoport első két helyezettje és a két legjobb csoportharmadik jutott. A csoportkörben megszerzett pontok (és “gólarányok”) alapján kialakult nyolcas rangsor adja a negyeddöntők párosítását. Az első három helyen a csoportelsők, a 4.-6. helyen a csoportmásodikok, míg a 7., 8. helyen a csoportharmadikok osztoznak az alapszakaszbeli teljesítményük alapján:

Helyezés Név Pontszám Gólkülönbség (ahol kell)
1 Hinora-Gelencsér 21
2 Balázsi-Mayer 18 19
3 Németh-Németh 18 12
4 Balán-Biró 18
5 Bacskai-Lengyel 15 13
6 Kókai-Kókai 15 9
7 Flink-Zsuppán 15 15
8 Bodócs-Lévai 15 6

Ez alapján a negyeddöntő menetrendje ÍGY néz ki.

Az egyéni FMPL 8. fordulója és a párosok negyeddöntője kedden már kezdődik is és két hétig tart a következő periódus is.