Simonyi nyerte az emlékversenyt, Lengyel a bajnok, százezreket gyűjtöttek a beteg gyerekeknek

Simonyi Gábor hatalmas fölénnyel nyerte a Hangya Peti Emlékversenyt, egy fordulóval a bajnokság vége előtt három kategóriában is bajnokot avattak. A jótékonysági versenyen kétszázezer forintot gyűjtöttek a leukémiás gyerekek gyógyulását segítő Démétér Alapítvány javára.

Közel 90 játékos állt az elrúgókhoz az igencsak ősziesre fordult, gyakran hűvös időben, de legalább csapadékmentes vasárnapon, mikor a négy éve elhunyt, alapító alelnökre emlékezett a honi footgolf társadalom a FIFG 100-as (RT) besorolású Hangya Peti Emlékversenyen, ami egyúttal a Footgolf Országos Bajnokság utolsó előtti, hetedik fordulója is volt egyben.

A Milan család

A játék sok szempontból másodlagos volt ezen a napon, hiszen Hankó Péter (mindenki csak Hangya Petiként ismerte – a szerk.) nélkül nem tartana ott a sportág, ahol most jár. Ráadásul élete utolsó hónapjaiban létrehozta a Hangya Peti Szeretetbankot, amivel apró sorstársain, a leukémiával küzdő és abból gyógyuló gyermekeket kívánta támogatni. A Magyar Footgolf Szövetség az emlékversenyt természetesen jótékony céllal is hívta életre 2017-ben, egy évvel Peti halála után. Minden játékos nevezési díjából 1.000 forintot (idén 85.000 forint) adományoz a Démétér Alapítványnak, a Szent László Kórház területén működő intézménynek, ahol a gyerekek a csontvelőátültetést követően családjuk körében gyógyulhatnak.

A helyszínen most is lehetett adományozni, amiben élen járt a Royal, a klub ugyanis 100 ezer forintot ajánlott fel a jótékony célra.

A verseny maga már ezért is különleges volt, hát még azért, mert délelőtt a Fekete, délután az Albert pályát teljesítette a mezőny Kisorosziban, a Magyar Golf Club pályáján. 36 szakasz után a végeredmény:

Simonyi Supermanként hasított ma

HUN Trophy:

  1. Simonyi Gábor
  2. Tajtyi Róbert (szétrúgás után)
  3. Borbély István

Férfi:

  1. Simonyi Gábor
  2. Borbély István
  3. Pap Ferenc

Szenior:

  1. Tajtyi Róbert
  2. Balázsi Csaba
  3. Renczés Gábor

Női:

  1. Ujvári Izabella
  2. Dreilinger Andrea
  3. Bölcsföldi Ágnes

Junior:

  1. Sipőcz Artúr
  2. Kenéz Dániel
  3. Karvasz Sándor

Csapat:

  1. BFGT
  2. Royal
  3. FTC

A bajnokság vége előtt egy fordulóval az abszolút kategóriában Lengyel Béla előnye már behozhatatlan, ahogy a hölgyeknél Ujvári Izabella és a junioroknál Kenéz Dániel elsősége sem forog már veszélyben.

EREDMÉNYEK

Hankó Péter egykori klubja, a Milan minden évben különversenyt hirdet, a klub legjobb footgolfosa viheti haza a csapat vándortrófeáját, ez most Bendly András tulajdonát képezi egy éven át. Sőt, újításként legjobb junior versenyzőjüket is díjazták, aki nem más, mint Peti tizenkét éves fia, Hankó Milán lett. A versenyt követően a ’39-es étteremlánc, a Kató Néni Finomságai és a KK Physio jóvoltából értékes nyereményeket sorsoltak ki.

A FOB ÁLLÁSA

A 8 fordulóból a legjobb 6 eredmény számít a végelszámolásnál, így már csak egy lehetősége maradt a játékosoknak a pontok gyűjtésére. A zárófordulót szintén Kisorosziban rendezik két hét múlva, október 11-én.

Közben az is biztossá vált, hogy a csapatdöntőt Zircen rendezik, 3×18 szakaszon lebonyolítva október 24-én, szombaton.