Elrajtolt a footgolfosok Bajnokok Ligája

Az első fordulóval elrajtol a második alkalommal kiírt Footgolf Match Play Open. A Bajnokok Ligája típusú sorozatban a játékosok kétszer játszanak egymás ellen a csoportkörben, majd tavasszal egyenes kieséses rendszerben folytatják a csoportok első és második helyezettjei.

1. forduló

Császár és Lengyel

A Csoport

Szorosnak tűnt Lengyel Béla és Császár Zoltán mérkőzése az elején, öt szakasz után 2-1-re vezetett csupán a világbajnok. Aztán Lengyel belelendült és a 11. lyuk után már 6-1-re ment. Ugyan volt 6-2 is még öttel a vége előtt, de a hátralévőket egytől egyig Lengyel húzta be.

Sok döntetlennel tarkított találkozóval nyitott a friss FMPL győztes Gelencsér Gábor. Így is hármat behúzott klubtársa, Balogh István ellen az első kilencen. A fordulás után jött az első Balogh-pont, de több szakaszt már nem tudott nyerni, míg a sok-sok döntetlen mellett még két részsiker jutott Gelencsérnek.

B Csoport

Már a nyitóforduló igazi drámai végjátékot tartogatott. A végig kiegyenlített Nagy Balázs – Sipőcz Béla mérkőzésen 2-2-vel vágtak neki a második kilencnek a felek és az utolsó három szakasznak is 3-3-ról indultak neki. Sipőcz került kedvezőbb helyzetbe a 16-oson aratott részsikerrel, de Nagy örülhetett a végén, miután bezsákolta az utolsó két lyukat.

Mayer Zoltán játék nélkül jutott 3 ponthoz, miután Gáll Viktor nem állt ki ellene.

C Csoport

Azonos rúgásszámú szakaszbefejezések domináltak az első kilencen Hinora Ferenc és Tóth György találkozóján, de előbbi így is behúzott hármat a meccs feléig. Ekkor ugyan jött a szépítés, de Hinora újabb három minisikere elég volt a három pont begyűjtéséhez, Tóth már csak szépíteni tudott a hajrában.

Szoros házirangadót vívott egymással a két BFGT-s csapattárs, Papp Péter és Kurdi Tamás. Váltott vezetéssel alakult ki a “félidei” 2-2, majd Papp szerzett minimális előnyt, ami után Kurdi fordított és 4-3-ra vezetett, mikor már csak négy lyuk volt hátra. Papp következett és visszavette a vezetést. 5-4-nél még volt két szakasz hátra, de ott már nem tudták egymást felülmúlni a felek.

D Csoport

Nem kegyelmezett Szabó László az újoncnak, dr. Gál Viktornak. Három szakaszt követően még csak 2-1-re vezetett, de aztán folyamatosan növelte előnyét. Féltávnál 5-1-re vezetett, ami után Gál még szépített és 5-2-re zárkózva meccsben maradt. A hajrához közeledve azonban újabb szakaszgyőzelmek kerültek Szabó neve mellé, ami három pontban manifesztálódott a meccs végére.

Ujszászi Balázs szerzett vezetést, de ezzel nagyjából el is lőtte minden puskaporát. Pap Ferenc fordított és a meccs felénél már 6-1-re vezetett, majd a második kilencen is behúzott hat lyukat, míg Ujszászinak ott is csak egy etap jutott.

E Csoport

Győzelemmel feledtette az FMPL elitligától való búcsút Balázsi Csaba. Ugyan 5 szakasz után még csak 2-1-re vezetett, a meccs felénél már öttel ment Hegyi Zoltánnal szemben. A match play-újonc időben kapcsolt és 6-4-re zárkózott, de a hajrá a rutinosabb Balázsié volt.

Cziffra Zoltán egy 4-0-s rajttal jelezte, esélyesként a három pont megszerzését tartja szem előtt. Bendly András feljött háromra (4-1, majd 5-2), de több szakaszt már nem tudott nyerni, Cziffra pedig még kettőt hozzátett az előnyéhez.

Borbély és Pusztai

F Csoport

Az újoncok csatáját Pusztai Tamás kezdte jobban, nyerve az első szakaszt. Borbély István az ötösön egalizált, majd féltáv környékén fordított és kettővel meglépett. Ezt az előnyt lassacskán négyre, majd végül ötre növelte, ahonnan már nem volt visszaút, csak a szépítésre futotta Pusztaitól a hajrában.

Bogár Krisztián 4-0-s rohammal kezdett, amivel megalapozta győzelmét. Nagy István ugyan gyorsan kapcsolt és szépített, sőt, a tizenkettes után már 4-3-ra is feljött. Innen viszont Bogár még két lyuknál jobb volt, a többin pedig ikszeltek.

G Csoport

Dreilinger Nándor veretlenül zárta az első tíz szakaszt, és 2-0-ra vezetett Biró László ellen. Kőkemény munkával a tizenötösnél jött össze az egyenlítés, de a következő kettő Dreilingeré lett, aki egy nagy skalppal kezdte a sorozatot.

Albert Adrián nem állt ki, Bakó Attiláé lett a 3 pont.

H Csoport

Meglepetéssel indult a csoport, az egyéni match play sorozatban még újoncnak számító, azaz élete első ilyen típusú meccsét játszó Gubán Tamás megtréfálta Podusil Györgyöt. Pedig a rutinosabb Podusil rajtolt jobban, 5-1-re is ellépett, amikor már csak hét szakasz volt hátra. A tizenhatos után viszont már 5-5-re álltak, majd Podusilé lett a tizenhetes és Gubáné a tizennyolcas. 6-6 után jöhetett a hosszabbítás, ahol Gubán volt jobb az első lyukon, majd a következő kettőn ikszeltek és máris készen volt a meglepetés.

A csoport második meccsén is csak egy pont különbség volt a végén. Rigó Zsolt a táv első felén háromszor került előnybe, Csatári Zoltán háromszor egyenlített. Ez a forgatókönyv gazdát cserélt, és Csatári vette át a vezetést, míg Rigó egyenlítgetett. Ez ment egészen a 15. lyukig, ami Csatárié lett, de erre már nem érkezett válasz, a további három szakaszon ikszeltek.

I Csoport

Igazi adok-kapokkal indult a Balán Gábor-Cziráki Csaba mérkőzés. Balán hozta az első kettőt, majd Cziráki következett és az ötös után már 2-2-re álltak. Aztán megint Balán következett és féltávnál 4-2-re vezetett. Szinte egyedülálló módon a 12-esen kialakult 5-3-as állás már nem változott a folytatásban, Balán kezdte győzelemmel az őszi félévet.

Simonyi Gábor játék nélkül jutott három ponthoz Szmolicza Gábor sérülése miatt.

Az FMPO 2. fordulója kedden kezdődik és két hétig tart.