Flink és Zsuppán a páros bajnok – Videó!

Befejeződött az egyéni és a páros match play sorozat. Megvannak a feljutók és a kiesők, de a következő két hétre is marad még izgalom az egyéni osztályozók révén. A páros sorozatban Flink János és Zsuppán Péter ért fel a csúcsra.

Egyéni FMPL

A Liga

Gelencsér Gábor már bajnokként lépett pályára a záró körben. Bodócs András nyerte az első lyukat, de Gelencsér nagy rohamot indított, az ötös és a tízes szakasz között hetet nyert, a többin ikszelt. 7-1-ről, hattal a vége előtt sokan talán feladták volna, de nem Bodócs! Kettővel a zárás előtt már 7-5 volt az állás, de az utolsó előttin elért döntetlen Gelencsér győzelmét eredményezte, aki a szezonban csupán egy vereséget elszenvedve nyerte meg a topligát.

Podusil György győzelmével biztosan elkerülte a kiesés eshetőségét. A már biztos búcsúzó Balázsi Csaba 2-0-ra elhúzott az elején és még féltávnál is jobban állt (4-3). Podusil ezt követően fordítani tudott, majd már az ő fórja duzzadt kettőre. Az utolsó szakasz előtt 7-6 volt az állás, de elmaradt az egyenlítés, sőt, az utolsó is Podusilé lett.

Ezzel eldőlt, hogy Papp Péter kényszerül osztályozóra, függetlenül attól, mit játszik Szabó Lászlóval a záró fordulóban. A dobogóért hajtó Szabó kezdett jobban, 2-0-ra vezetett, amit Papp gyorsan egalizált, de a táv második felének 4-2-es Szabó vezetésről vágtak neki. A meccs a hajrában dőlt el, amikor két lyukat is kevesebb rúgásból fejezett be Szabó, ezzel eldöntve a három pont sorsát.

Bacskai Bence sérülése miatt nem tudott pályára lépni, Pap Ferenc így játék nélkül gazdagodott 3 ponttal.

A második helyen hármas holtverseny alakult ki, ráadásul körbeveréssel, így az összesített gólkülönbség alapján Bacskaié lett a második, Cziffráé a harmadik, Szabóé a negyedik pozíció. Albert és Balázsi kiesett, Papp Péter osztályozót játszik.

EREDMÉNYEK

B Liga

A csoportelsőségről döntött a Mayer Zoltán – Vígh Péter mérkőzés. A meccs rangjához méltó csata volt, a nyolcadik szakasz hozta az első pontot (1-0). A folytatásban is csak háromszor tudtak egymás fölé kerekedni egy adott szakaszon. Mivel ebből Mayernek kettő jutott, Víghnek pedig a már tét nélküli utolsó, így Mayer elsőként, Vígh másodikként jutott föl az elitligába.

Az osztályozós hely volt a tét Dreilinger Nándor és Renczés Gábor meccsén. A tétnek megfelelően szoros derbi lett belőle. Dreilinger kezdett jobban (2-0 négy szakasz után), de Renczés sosem engedte el kettőnél többre ellenfelét, sőt, az utolsó lyuknak 4-4-gyel futottak neki. Ezt egy rúgással Dreilinger nyerte és ezzel készülhet a Papp Péter elleni osztályozóra az A csoportba való kerülésért.

Biró László hamar meglépett és 4-0-ra vezetett hét lyuk után. A meccs felénél jött az első Ujszászi Balázs által nyert szakasz, majd hosszú döntetlenszéria után a második is megszületett a 14-esen. Biró viszont újított és nyerte a következőt, majd a tizenhatoson egy iksz is elég volt számára a győzelemhez.

Ennél izgalmasabb nem is lehetett volna a kiesés szempontjából létfontosságú Nagy Balázs-Érchegyi Csaba mérkőzés. Utóbbi hárompontos fórt szorgoskodott össze a félidőig (1-4) és a tizenkettes után is ennyi volt köztük a különbség (2-5). Ez a bentmaradását és Hinora kiesését, valamint Nagy osztályozós helyét jelentette volna. Kettővel a vége előtt 3-5 volt az eredmény, de Nagy hosszabbításra mentette a találkozót. Az igazi dráma csak ekkor kezdődött, ugyanis öt szakaszon át ikszeltek, a hatodikon Nagy volt eggyel jobb.

Ez Érchegyi kiesését és Hinora oszályozóját jelentette.

EREDMÉNYEK

C Liga

Lengyel Béla biztosra akart menni és a biztos feljutás érdekében alaposan bekezdett. Négy szakaszt nyert az első haton Mikulik Norbert ellen. Féltáv környékén kettőre zárkózott a ferencvárosi, de gyorsan visszaállt a négypontos különbség. Ezt már nem sikerült ledolgozni, csak faragni a hátrányból, így Lengyel első helyen, míg Mikulik másodikként jutott fel a B Ligába.

Az osztályozóra Tajtyi Róbert készülhet. Ellentmondást nem tűrően kezdett (4-0 hat lyuk után), de Csatári nem hagyta magát és kevéssel a fordulást követően már csak egy pont volt a hátránya. Tajtyi gyorsan hozott két szakaszt, ami után felváltva születtek a pontok, így Csatári már nem tudta befogni ellenfelét.

Szmolicza Gábor élt utolsó lehetőségével, hogy elcsípje a harmadik helyet. Cziráki Csabával játszott meccsén 2-2-vel fordultak, sőt, 12 lyuk után Cziráki 3-2-re vezetett. Innen viszont egy ellenállhatatlan, 6-0-ás szériával megnyerte a meccset Szmolicza. Ezzel pontszámban beérte Tajtyit, de egymás elleni mérkőzésüket a BFGT játékosa nyerte korábban, így ő végzett a harmadik helyen.

Az osztályozós hely elkerüléséért csapott össze egymással Lévai Richárd és Kurdi Tamás. Előbbi egy 3-0-ás rohammal jelezte, nem kíván még egy meccset játszani a bennmaradásért, de Kurdi is így volt ezzel nyilván. Épp ezért gyorsan szépített és lőtávon belül maradt. 4-1-gyel fordultak, de a tízes után 4-2 is volt az állás. Több szakasz viszont nem jutott Kurdinak, Lévai pedig még négyet behúzva nyert, így Kurdi kényszerül “túlórára” a D csoport harmadik helyezettjével.

Baranya Ákos és Steigler Ferenc nem játszotta le mérkőzését a záró körben, ez viszont a harmadik ilyen volt Baranya részéről, ami a kizárását jelentette. Minden mérkőzése 3-0-val került jóváírásra az ellenfelei számára. Jövőre mindketten a D ligában folytatják.

EREDMÉNYEK

D Liga

Molnár Attila nem tudott kiállni György Dániel ellen, a három pont Györgyhöz vándorolt játék nélkül. Ugyanígy Balogh István is három pontot szerzett, miután Dreilinger Andrea nem állt ki a zárófordulóban ellene. Bogár Krisztián is csatlakozott a fenti duóhoz és meccs nélkül zsebelte be a 3 egységet Nagy István ki nem állása miatt.

EREDMÉNYEK

Osztályozók

A ligáért:

Papp Péter – Dreilinger Nándor

B ligáért: 

Hinora Ferenc – Tajtyi Róbert

C ligáért:

Kurdi Tamás – Rigó Zsolt

A mérkőzéseket a következő két hétben bonyolítják az érintettek.

Páros FMPL

ELŐDÖNTŐ

Hinora-Gelencsér – Bacskai-Lengyel: 3-0

Bacskai Bence sérülése miatt Hinoráék jutottak a döntőbe, Lengyelék automatikusan a negyedik helyen zártak.

Flink-Zsuppán – Németh-Németh: 5-3

3-0-ás szériával nyitottak Némethék, ami akár egy magabiztos ferencvárosi sikert is előre vetíthetett volna. Az újpestiek nem így gondolták, és több szakaszt már nem engedtek át az “ősi riválisnak”. A tizenegyesen tudtak egyenlíteni, majd a 14-est és a 15-öst nyerve már ők vezettek kettővel. Az utolsó három szakasz eldöntetlen maradt, így Zsuppánék jutottak a fináléba.

RÁJÁTSZÁS

DÖNTŐ

Hinora-Gelencsér – Flink-Zsuppán: 5-9

Az első kilenc szakaszon nem született döntetlen. 1-1 után az újpestiek szereztek vezetést, és hol eggyel, hol kettővel, hol pedig már hárommal is elléptek (3-6 a meccs felénél). Sőt, a tizenegyes után már 8-3-ra vezettek. Gelencsérék még visszajöttek a meccsbe (8-5), de vészesen fogytak a szakaszok Balatonudvariban, a Bogey pályán. Ugyan a tizenötösön pár méterről még kimaradt a meccslabda, de a tizenhatoson már kezet nyújtottak Hinoráék az új bajnokoknak, Flink Jánosnak és Zsuppán Péternek.

A harmadik helyen Németh Gábor és Németh Péter végzett, mivel Bacskai sérülése megakadályozta őt a pályáralépésben.

Az egyéni FMPL osztályozói kedden már kezdődnek is és két hét alatt bonyolítható.