Izgalmas lesz a záró kör

Vasárnap, a Kisorosziban található Magyar Golf Club Fekete pályáján rendezik a Footgolf Országos Bajnokság utolsó fordulóját, a Synlab Footgolf Versenyt. Három kategória bajnoki címe már eldőlt, de lesznek még bőven izgalmak.

A FOB eredetileg 10 fordulóból állt volna, a járványhelyzet azonban keresztülhúzta a számításokat. Szerencsére az újratervezést követően sikerült a megálmodott 8 fordulót rendben lebonyolítani. A korlátozások persze így is rányomták bélyegét a sorozat hetedik évadára, ugyanis az őszi határzár után már külföldről nem érkeztek játékosok a Regional Touron is számító versenyekre.

A nyolc fordulóból a hat legjobb eredmény számít a végelszámolásnál. Az már a 7. körben eldőlt, hogy Lengyel Bélát (Royal) senki sem érheti utol és 2014 óta újra ő lett az abszolút magyar bajnok. Ujvári Izabella (Nimród) a hölgyek és Kenéz Dániel (FTC) a juniorok között nyert, Iza sorozatban harmadszor, Dani pedig másodszor bizonyult a legjobbnak.

Az abszolút kategóriában Lengyel mögött Simonyi Gábor (FTC) lesz a második, ugyanis Tajtyi Róbert (BFGT) nem tud részt venni a záró napon. A harmadik helyet viszont így még többen is megkaparinthatják.

A férfiaknál Simonyi még befoghatja Lengyelt, de hatalmas csata várható a harmadik helyért is Szabó László (BFGT) és Borbély István (EMFGSE) között.

Hatalmas viszont a tülekedés a szenior bajnoki címért. Tajtyi Róbert előnye csupán 20 pont Renczés Gábor (Royal) előtt, de Balázsi Csaba (BFGT) és Karakas Attila (UTE) is odaérhet még ez első helyre.

A hölgyeknél a lényegi kérdések már eldőltek, Ujvári mögött Dreilinger Andrea (HHFGSE) második és Bakó-Szántay Georgina (Nimród) harmadik helye sem forog már veszélyben.

A junioroknál Kenéz megvédte címét, Sipőcz Artúr (KSE) viszont otthonról, a biztos második hely tudatában figyelheti, mire megy egymással két klubtársa, Karvasz Sándor és Félegyházi Márton a harmadik hely megszerzésért folytatott csatában.

Különleges izgalmakat tartogat a csapatverseny. Itt mind a nyolc fordulóban szerzett pont számít a végelszámolásnál. A top nyolcba kerülés a cél a kluboknál, hiszen a legjobb nyolc vehet részt a csapatdöntőn. Jelen állás szerint a KSE, a Tungsram és a Milan nincs ezen csapatok között, de még van esélyük előrébb lépni.

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

Startlista: