Véget ért a hetedik évad, ők a bajnokok!

Balán Zoltán nyerte a Footgolf Országos Bajnokság nyolcadik, utolsó fordulóját, a Synlab Footgolf Versenyt Kisorosziban, a Magyar Golf Club Fekete pályáján. Izgalmas szétlövések tarkították a záró játéknapot.

Balán Zoltán nyerte a mai versenyt

Hűvös, esőtől sem mentes időjárásban zárta a szezont a honi footgolf társadalom, de így is közel kilencven nevező állt az elrúgókhoz. A legjobban Balán Zoltán (FTC) teljesített, aki -8-as eredményével megnyerte az utolsó fordulót. Három lövéssel maradt el tőle Simonyi Gábor (FTC) és Balázsi Csaba (BFGT), akik közül Balázsi nyerte a szétlövést és lett második.

A forduló előtt már biztos volt, hogy Lengyel Béla (Royal) lesz a magyar bajnok, Simonyi Gábor (FTC) pedig a második. A bronzéremre viszont több aspiráns is akadt. Végül Renczés Gábor (Royal) futott be harmadiknak.

Lengyel Béla 2014 után nyert újra bajnokságot

A férfi kategóriában Balán és Simonyi mögött Szabó László (BFGT) lett a harmadik ma, miután legyőzte a vele holtversenyben záró Molnár Arnoldot (Nimród) a playoff során. Itt Lengyel megőrizte első helyét, Simonyi lett az ezüstérmes és Szabó László kaparintotta meg a bronzérmet.

A szenioroknál Balázsi győzött, megelőzve Renczést (Royal) és Karakas Attilát (UTE). A 45 év felettiek bajnoka így Renczés Gábor lett, megelőzve Balázsi Csabát és Tajtyi Róbertet (mindkettő BFGT).

A hölgyek abban a tudatban léptek pályára, hogy az első három helyezett sorrendje – Ujvári Izabella első (sorozatban harmadszor), Dreilinger Andrea második, Bakó-Szántay Georgina harmadik – már nem változhat.

Ujvári (Nimród) nagy előnnyel nyert vasárnap, Bakó-Szántay (Nimród) lett a második. A dobogó harmadik helyéért szétrúgásra kényszerült Dreilinger Andrea és Nagy Vivien (mindkettő HHFGSE), ahol utóbbi volt a jobb.

A junioroknál Kenéz Dániel (FTC) és Félegyházi Márton (KSE) holtversenyben végzett az első helyen ma, így jöhetett a szétrúgás, ahol a kastélydombi ifjú bizonyult jobbnak. A harmadik helyre – egy rúgással lemaradva az első kettőtől – Karvasz Sándor (KSE) futott be.

Az már korábban eldőlt, hogy Kenéz Dániel idén is megnyeri a junior bajnokságot, ahogy tavaly is tette. Sipőcz Artúr (KSE) játék nélkül őrizte meg második helyét, Félegyházi Márton pedig elcsípte a harmadik helyet.

A mai nappal kialakult az október 24-i csapatdöntő mezőnye, a negyeddöntő párosításai:

Royal – Fair-way SE

BFGT – EMFGSE

FTC – HHFGSE

UTE – Nimród

A 8. forduló végeredménye

A bajnokság végeredménye