Így változik a vb-kvalifikáció Magyarországon

A világbajnokság egy évvel történt elhalasztása és a World Tour sorozat szüneteltetése miatt változik a kvalifikáció menete idehaza.

A férfi versenyzők esetében a kvalifikációs időszakot korábban a magyar szövetség 2019. július 28-2020. július 28-ig tartó időszakban határozta meg. Ezt az időszakot meghosszabbodik, egészen 2021. július 1-ig, tehát összesen 23 hónapnyi ranglistapont alapján alakul ki a kvalifikációs sorrend, de csak a legjobb 20 eredmény figyelembevételével. A sikeres kvalifikáció további feltétele, hogy a játékosnak a megadott időszakban minimum 1 FIFG major vagy 2, egyenként 500-as és 1 FIFG 250-es versenyen részt kell vennie (ez a World Tour 2021-es kiírása és vírushelyzet alakulása alapján változhat).

A női versenyzők esetében a korábbi kiírásban a FOB első 5 fordulójának eredménye alapján lehetett kvalifikálni, ez úgy módosul, hogy a 2021. évi Footgolf Országos Bajnokság július 1-jei állása alapján lehet kvalifikálni.

A 2021. évi footgolf világbajnokság csapatversenyében kizárólag az egyéni kvalifikációt szerzett játékosokkal vesz részt a válogatott. A csapatverseny lebonyolítása várhatóan ugyanaz lesz, mint a 2019-es Európa-bajnokságon, tehát minden mérkőzésre 15 főt nevezhetünk majd. A 15 fős keretet a világbajnokságon elért eredmények alapján hirdeti ki a szövetség.

A végleges keretet az egyéni versenyek után, (az esetleges sérüléseket, visszalépéseket is figyelembe véve) a helyszínen hirdeti ki a kapitány. Szintén a kapitány felelőssége, hogy az egyéni és a páros mérkőzések összeállítását meghatározza.

Amennyiben a jelenleg megbízott kapitány, Papp Péter nem kvalifikál (vagy más okból nem utazik el) a világbajnokságra, akkor a szövetség az utazó keretből jelöli ki a világbajnokság idejére a megbízott kapitányt.