Papp maradt a legjobbak között, Tajtyi és Rigó feljebb lépett

Lejátszották a Footgolf Match Play League osztályozóit, a sorozat történetében először volt lehetőség ilyen módon feljutni egy magasabb osztályba. A háromból kétszer az alacsonyabb osztályból érkező örülhetett, míg az elitligában Papp Péter meg tudta őrizni tagságát.

A ligáért

Papp Péter

Papp – Dreilinger: 6-2

Papp Péter kezdte jobban az elitligás tagságért rendezett, várva várt találkozót. 2-0-val indította a meccset és “félidőben” 3-0-ra vezetett. Dreilinger Nándor ugyan még időben szerzett két pontot, de csak kettőre tudta megközelíteni Pappot. Igaz, volt még hátra négy szakasz, de ezen már csak két Papp-győzelem született, így maradt minden a régiben, Papp az A, Dreilinger a B ligában maradt.

B ligáért

Tajtyi Róbert

Hinora – Tajtyi: 2-7

Sokáig fej-fej mellett haladt a B liga nyolcadikja, Hinora Ferenc és a C liga harmadikja, Tajtyi Róbert, 2-2-vel érték el az ötödik szakaszt. A felénél Tajtyi állt jobban (2-3), majd három remit követően 4-2-es előnyre tett szert. A hajrát pedig alaposan megnyomta, az utolsó négy lyukat egytől egyig megnyerte, ezzel feljutva a másodosztályba, Hinora a C ligában folytathatja 2021-ben.

C ligáért

Rigó Zsolt

Kurdi – Rigó: 3-6

A C liga nyolcadikja, Kurdi Tamás és a D liga harmadikja, Rigó Zsolt gyors pontszerzéssel rajtolt, majd utóbbi az ötösön szerzett vezetést, amit szépen lassan tovább tudott növelni. 1-3-mal fordultak, majd a különbség fokozatosan nőtt, végül a tizenhatoson, 2-6-nál dőlt el, hogy Rigó egy ligával feljebb lép, míg Kurdi búcsúzni kényszerült a harmadosztálytól.