Túl a második körön

Már a második fordulót bonyolították a Footgolf Match Play Open sorozat idei kiírásában. Külön pikantériát adott a mostani körnek a FOB és az FMPL győztesének találkozója.

2. forduló

A Csoport

Lengyel Béla 3-0-s rohammal indított, majd Gelencsér Gábor következett és fordított (3-4 a felénél). 4-4-ről indultak neki az utolsó hat etapnak. Gelencséré lett a tizennégyes és tizenötös, Lengyelé a tizenhetes, de az utolsón kialakult döntetlen Gelencsér győzelmét jelentette.

Császár Zoltán nem állt ki a fordulóban, a három pont Balogh Istvánhoz vándorolt.

Nagy és Mayer

B Csoport

Gyors pontváltással indult a Mayer Zoltán – Nagy Balázs mérkőzés, ahonnan Nagy 1-3-ra ellépett, majd 2-3-mal fordultak. A tízes után 3-3, a tizenegyes után már 4-3 volt az állás, majd Mayer egy 3-0-ás rohammal eldöntötte a három pont sorsát.

Sipőcz Béla már az elején meglógott (2-0 két lyuk után) és ugyan gyorsan jött a szépítés Gáll Viktor részéről, de így is 4-1-gyel sétáltak a tízes elrúgóhoz. A hajrához közeledve egyre csökkent a különbség, a tizenhármas után már csak 5-4 volt Sipőcz előnye. A tizenhatost és a tizenhetest viszont Sipőcz nyerte, amivel a három pont is meglett számára.

C Csoport

Papp Péter kezdte jobban a csoport rangadóját, hamar 3-0-s előnyre tett szert. Hinora Ferenc gyorsan szépített és a táv utolsó harmada előtt is még csak 4-2 volt az állás. Aztán viszont négyből három lyukat is nyert Papp, amivel eldöntötte a mérkőzést.

Első győzelmére készült Tóth György és Kurdi Tamás is az idei kiírásban. Előbbi kapta el jobban a rajtot és kétpontos előnyre tett szert, sőt a meccs derekánál 4-1-re meglépett. Lendületét átmentette a második kilencre is, ahol 3-0-ás szériával kezdett vagy ha úgy tetszik a 10. és 16. lyuk közötti etapot 5-1-re hozta, amivel bezsebelte a három pontot.

D Csoport

Szakaszgyőzelemmel indította a mérkőzést dr. Gál Viktor. A nagyobb rutinnal bíró Ujszászi Balázs gyorsan fordított, de Gál nem hagyta magát, közel tudott maradni Ujszászihoz, így 4-2-es előnnyel fordultak a második kilencre. Ott viszont már csak Ujszászinak jutott részsiker, amivel megszerezte első győzelmét a sorozatban.

Kétszer is előnybe került Pap Ferenc az első kilencen, de Szabó László mindkétszer kiegyenlített. A fordulás után következő négy lyukból hármat megnyert, és ugyan még volt 5-3 az állás, két újabb részsiker a győzelmét eredményezte.

E Csoport

Az első fordulóban pont nélkül maradók csatáját Bendly András nyerte. 4-0-s nyitánnyal jelezte győzelmi szándékát Hegyi Zoltán irányába, aki a szériát megállította (4-1), de így is 6-1-gyel mentek rá a második kilencre. Ott sikerült 6-1-re felzárkóznia, de mivel több szakaszt nem tudott nyerni, Bendly kaparintotta meg a három pontot.

Balázsi Csaba nem izzadt meg Cziffra Zoltán ellen, aki nem tudott kiállni, a három pont így a BFGT játékosáé lett.

F Csoport

A két hárompontos csatáját Bogár Krisztián kezdte jobban (3-0 az első négy után). Ugyan gyorsan jött az első pont Borbély Istvántól, de féltávnál 5-1-re Bogár vezetett. Hárommal a vége előtt kettőre csökkent a fórja (6-4), de a tizenhetest behúzva a három pontot is elkönyvelhette a hétfő esti rangadón.

Pusztai Tamás nem állt ki Nagy István ellen, aki így 3 ponttal gazdagodhatott.

G Csoport

Bakó Attila gyorsan behúzott két szakaszt az elején, de Biró László a hatoson már utol is érte. A második kilenc szakasz tartogatta a drámát. Biró vezetett 3-2-re, de Bakó fordított. Jött viszont Biró, aki négy szakaszon hármat nyerve visszavette az előnyt és egyúttal le is zárta a meccset.

Albert Adrián másodszor sem állt ki, így a kizárás sorsára jutott, minden mérkőzését 3-0-val írják jóvá a csoportbeli ellenfeleiknek.

H Csoport

Csatári Zoltán vélhetően mindig ilyen első kilenc szakaszról álmodott, hiszen a meccs felénél 8-0-ra vezetett úgy, hogy az első nyolc lyukat mind megnyerte. Gubán Tamás a fordulás után szerezte első pontját, de hat szakasszal a vége előtt, 8-1-nél már nem volt matematikai esélye sem a győzelemre, viszont tudott kozmetikázni az eredményen.

Podusil György játék nélkül kapott három pontot, miután Rigó Zsolt nem állt ki ellene.

I Csoport

Cziráki Csabáé lett az első pont az első szakaszon, de Simonyi Gábor azonnal fordított. Ugyan volt még 2-2 is, de már 6-2-es Simonyi előnnyel fordultak rá a táv második felére. Ott egy 4-0-s Simonyi széria le is zárta a találkozó fő kérdését.

Igazi adok-kapokkal indult a Balán Gábor – Szmolicza Gábor mérkőzés. Utóbbi háromszor is vezetéshez jutott az első kilencen, de Balán háromszor is egalizált. Aztán fordult a helyzet, Balán szerzett háromszor vezetést, de Szmolicza csak kétszer egyenlített, a tizennyolcast nyerő Baláné lett a három pont.

Az FMPO 3. fordulója kedden kezdődik és két hétig tart.