Podusil győzelmével indult a téli szezon

A zsirai Sonnengolf Clubban rendezték az International Winter Footgolf Tour 2020/2021-es szezonjának első fordulóját. A legendásan hosszú pályát hatan tudták parból vagy kevesebből teljesíteni. A -3-mal záró Podusil György ünnepelhetett végül győzelmet.

Az első téli forduló idejére kegyeibe fogadta a footgolfot az időjárás, ugyanis kellemes őszi levegőn játszotta le a tizennyolc szakaszt a több mint ötven játékos a nyugati határ mellett szombaton. A legjobban Podusil György (BFGT) teljesített, 69 rúgásával megnyerte az IWFT első fordulóját. Mögötte hárman is holtversenyben zártak (kettővel lemaradva). A szétrúgás után Flink János (UTE), Renczés Gábor (Royal), Simonyi Gábor (FTC) volt a sorrend.

Sipőcz Artúr volt a legjobb junior

A felnőtt kategóriában Flink és Simonyi után Bodócs András (Tungsram) ért oda a dobogó harmadik fokára, míg a szenioroknál Podusil és Renczés mögött Bendly András (Tungsram) szerzett bronzérmet.

Igen szoros volt a hölgyek élmezőnyének versenye. Bacskai Anna (Royal) ugyanis csupán egyetlen rúgással volt jobb a klubot váltó Dreilinger Andreánál (EMFGSE) és kettővel Bakó-Szántay Georginánál (Nimród). Az első versenyét teljesítő Egri Erika (Tungsram) az előkelő negyedik helyet szerezte meg.

A junioroknál két induló volt, Sipőcz Artúr (KSE) öt rúgással volt jobb Németh Áronnál (FTC).

EREDMÉNYEK

Az első fordulóból az abszolút kategória első négy helyezettje kvalifikálta magát a Winter Footgolf Cupra, azaz Podusil, Flink, Renczés és Simonyi már biztos ott van a 32-es mezőnyben.

A második fordulót november 14-én bonyolítják majd.