Simonyi nyerte az eddigi legszigorúbb footgolf versenyt

A koronavírus okozta járványhelyzet miatt rendkívül szigorú szabályok mellett, zárt kapuk mögött zajlott a téli bajnokság egyéni küzdelemsorozata szombaton, a Balaton Golf Club Bogey pályáján, Balatonudvariban.

Jól vizsgázott a footgolf társadalom azon része, mely a játék mellett döntött, a szervezők és a golf klub is elégedetten konstatálhatták, hogy zökkenőmentesen zajlott az új rendeletekkel alaposan megszigorított téli bajnokság, az így E-IWFT-re keresztelt sorozat második játéknapja.

Szombaton Simonyi Gábor (FTC) 4 rúgásnyi előnnyel bizonyult a legjobbnak, Renczés Gábor (Royal) és Németh Gábor (FTC) fért még oda a képzeletbeli dobogóra.

A férfiaknál Simonyi és Németh mögött Sipőcz Béla (KSE) lett a harmadik.

A szenioroknál Renczésnél nem volt jobb, két BFGT-s, Podusil György és Balázsi Csaba osztotta el egymás között a második és harmadik helyet.

A hölgyek versengése volt a legszorosabb, Bérczes Katalin (Nimród) szétrúgás után győzte le Egri Erikát (Tungsram) és Lukácsy Rita (Tungsram) is csak hárommal maradt le mögöttük.

EREDMÉNYEK

A téli versenynapok legjobbjai kvalifikálhatnak a Winter Footgolf Cupra, a mostani versenyről Németh Gábor, Sipőcz Béla, Borbély István (Royal) és Csatári Zoltán (FTC) biztosította helyét a legjobb 32 között.

A téli bajnokság (elvileg) két hét múlva folytatódik a lakiteleki Nimród Footgolf Parkban.