Megvannak az első továbbjutók a match play sorozatban

Többen is bebiztosították helyüket négy fordulót követően a Footgolf Match Play Open tavaszi folytatásában. Két újabb játékostól viszont el kellett köszönnie a mezőnynek.

4. forduló

A Csoport

Lengyel Béla csupán két szakaszon ikszelt Császár Zoltánnal, a többit mind előbbi nyerte és a tizedik lyuk után eldőlt a három pont sorsa.

Némileg átalakult az A csoport, miután Balogh István másodszor sem tudott kiállni a sorozatban, ez pedig automatikusan a kizáráshoz vezetett. Minden mérkőzését 3-0-val kapják meg az ellenfelek. Ezzel pedig eldőlt, hogy Gelencsér Gábor és Lengyel Béla is továbbjutott a csoportból.

B Csoport

Mayer Zoltán negyedik meccsén sem talált legyőzőre. 7-7 szakaszt nyert az első és a második kilenc szakaszon, Gáll Viktor csak az utolsó lyuknál tudott jobbnak bizonyulni. Ezzel Mayer Zoltán biztosan megszerezte az első két hely valamelyikét.

Sipőcz Béla nyerte a két hárompontos mérkőzését Nagy Balázzsal szemben. Sokáig szoros volt a mérkőzés, 3-3-mal fordultak, de egy öt szakaszon bemutatott 4-0-s szériára Nagynak már nem volt lehetősége érdemben válaszolni, Sipőcz tudott zárkózni Mayer mögé.

C Csoport

Papp Péter továbbra sem tud hibázni a mostani sorozatban. Ugyan csak szűken vezetett féltávnál Kurdi Tamás ellen, és 14 szakasz után is csak 3-2 volt az előnye, a hajrá neki sikerült jobban, 5-2-re vezetett kettővel a vége előtt, ami elegendő volt az újabb 3 ponthoz. Papp ezzel bebiztosította helyét a tavaszi rájátszásban.

Tóth György kiválóan kezdett (2-0, majd 4-1) Hinora Ferenc ellen, aki a tizenötösön érte utol riválisát (4-4). A dráma még csak ekkor jött, ugyanis Tóth visszavette a vezetést kettővel a vége előtt, de ez a két lyuk is elegendő volt Hinora számára, hogy fordítson és igen értékes három ponttal gazdagodjon a továbbjutásért folyó harcban.

D Csoport

Karnyújtásnyira került a továbbjutástól Szabó László, miután negyedik mérkőzését is megnyerte. Az első fordulóhoz hasonlóan dr. Gál Viktor most sem tudta meglepni a csoport éllovasát. Szabó négy lyuk után 3-0-ra vezetett, de Gál gyorsan zárkózott és 4-2-re feljött a meccs felénél. Következő pontját viszont már csak az utolsó lyukon szerezte, míg eközben Szabó nem tétlenkedett, hanem öt lyukat is megnyert.

Ujszászi Balázs izgalmassá tette a továbbjutás kérdését, miután győzni tudott a 4. fordulóban. Pap Ferenc szerezte az első pontot, de Ujszászi fordítani tudott. Ugyan még volt 2-2 is tíz lyuk után, Ujszászi 5-2-re ellépett és Pap már csak két szakaszt nyert a folytatásban, azaz nem tudott egalizálni.

E Csoport

Balázsi Csaba megőrizte makulátlan mérlegét, Hegyi Zoltán első győzelme pedig még várat magára. Balázsi hamar meglógott, féltávnál már 4-1-re vezetett. A tizenhármas után már 7-1 volt a fórja, ami egyúttal a három pont sorsáról is döntött.

Bendly András visszavágott Cziffra Zoltánnak elsőfordulós vereségéért egy maratoni hosszúságú meccsen. Bendly 2-0-s, korai előnyét Cziffra a mérkőzés feléig ledolgozta, majd fordított is és 3-2-nél és 4-3-nál is ő állt jobban, de ellenfele mindkétszer egyenlített. Jöhetett a hosszabbítás, az elsőt Cziffra nyerte, a harmadikat Bendly, a találkozó így hirtelen halálba torkollott. Csupán a hatodik (!) szakasz döntött, ahol Bendly egy rúgással jobbnak bizonyult.

F Csoport

Szinte lemásolta az első körös mérkőzést Borbély István és Pusztai Tamás. A különbség csupán 1 pont volt a szeptemberi játéknaphoz képest. Sokáig szoros volt a meccs, 2-2 volt az állás tizenkét lyuk után, de aztán Borbély négy szakaszt nyert, míg Pusztai egyet sem, amivel kialakult a 6-2-es végeredmény.

Nagy István játék nélkül jutott három ponthoz, Bogár Krisztián nem állt ki a mérkőzésre.

G Csoport

Dreilinger Nándor nem állt ki a mérkőzésre, Biró Lászlóé lett a három pont. Ezzel át is vette a vezetést a csoportban.

H Csoport

A forduló előtt hárman is hat ponttal álltak az első három helyen, közülük Podusil György és Gubán Tamás egymás ellen mérkőzött. Utóbbi kétszer is vezetett a mérkőzés első harmadában, de Podusil kétszer is egyenlített, majd fordítani is tudott. Tizenegy lyuk után kettővel vezetett, az előnyt pedig a végéig meg is tudta őrizni.

Első győzelmét könyvelhette el Rigó Zsolt. Ennek érdekében mindent meg is tett már az első szakaszokon és 3-0-ra ellépett. Csatári Zoltán többször is közelebb tudott férkőzni ellenfeléhez, de egyenlítésig nem jutott, sőt, Rigó 7-2-nél le is tudta zárni a meccset négy szakasszal a vége előtt.

I Csoport

Balán Gábor nem állt ki, Cziráki Csaba gazdagodott három egységgel.

Szmolicza Gábor másodszor sem állt ki a sorozatban, így a kizárás sorsára jutott a szabályok értelmében. Minden mérkőzését az ellenfelei kapnak meg 3-0-s pontaránnyal.

Az FMPO 5. fordulója kedden kezdődik és két hétig tart.