Újra játék, de most is a lehető legszigorúbb rendelkezések betartása mellett

Lakitelekre látogat a téli bajnokság mezőnye szombaton. A Nimród Footgolf Park felkészülten várja majd a mezőnyt, hogy a rendkívül szabályozások mellett lebonyolítható legyen az E-IWFT, azaz az International Winter Footgolf Tour módosított “változatának” harmadik fordulója.

A Magyar Footgolf Szövetség a téli sorozat második köre előtt változtatott a lebonyolítás menetén, követve a magyar kormány által hozott rendelkezéseket. A szabályozás azóta nem változott, az alább olvasható kritériumok mellett zajlik majd a szombati harmadik forduló a Nimród Footgolf Parkban, Lakiteleken. A játékosok kétszer teljesítik a pályát, szünet nélkül, és a megérkezést követően azonnal a kijelölt elrúgóhoz kell menniük, majd a verseny után a lehető leghamarabb el kell hagyniuk a pályát, hogy mindennemű tömörülés elkerülhető legyen. A score kártya, ceruza és marker az elrúgókhoz lesz kikészítve. A játékosoknak maguknak kell gondoskodniuk az ellátásukról. A maszkviselés a teljes idő alatt továbbra is kötelező.

STARTLISTA

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

EMLÉKEZTETŐÜL

Magyar Footgolf Szövetség a rendkívüli helyzetre való tekintettel az alábbi, E-IWFT kiegészítő rendelkezéseket hozza, amit minden nevező a versenyen való részvételével – a szövetség meglévő szabályzataival együtt – elfogad:

Winter E-footgolf Tour

Előzmények: Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkárának, Dr. Szabó Tündének 2020. november 11-én kelt hivatalos Kommentárja, a vészhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI.10.) Kormányrendelet sportszférát érintő rendelkezései értelmében.

III. Közterületen, sportpályákon sporttevékenység végzése

„4.§

(1) Tilos a közterületen, illetve a nyilvános helyeken a csoportosulás, illetve a gyülekezés.

(2) A közterületen, a nyilvános helyen, illetve a szabadtéri sportpályákon az egyéni szabadidős sporttevékenység – különösen a futás, gyaloglás, kerékpározás – gyakorlása megengedett.”

„A közterületen, nyilvános helyen (a közterületnek nem tekinthető, mindenki számára nyitva álló hely) és a szabadtéri sportpályákon sporttevékenység az alábbi esetekben végezhető:

a) egyéni szabadidős tevékenység:

– versenyszerűen sportolók és szabadidős sportolók számára, ha

az nem valósít meg csoportosulást, gyülekezést és
a sportolók legalább egy méter távolságot tartanak egymástól.

A sporttevékenység végzése során a maszk viselése kötelező.”

„orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil vagy más anyagból készült (a továbbiakban együtt: maszk) olyan módon viselni, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje.”

„6. §

(1) A sportrendezvényeken nézőként tartózkodni tilos. a sportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között megtartható.

Nézők részvétele tehát semmilyen sportrendezvényen nem engedélyezett.”

A Magyar Footgolf Szövetség, a kormány rendeleteit és intézkedéseit szem előtt tartva az alábbi intézkedéseket hozza a soron következő Téli Bajnokság egyéni versenyeire, valamint a Match Play bajnokság megrendezésével kapcsolatosan:

  • mindkét eseménysorozatra egyedi szabályozást vezet be,
  • csak és kizárólag az egyéni versenysorozat kerül lebonyolításra,
  • biztosítja az egyéni versenyzők teljes elszeparáltságát, érintkezésmentességét,
  • a regisztráció menetét, a helyszíni versenyszervezést is teljesen érintkezésmentesre, lehetőség szerint onlinE keretek közé helyezi,
  • kötelezi játékosait a szabályokat maradéktalan betartására

Ennek értelmében a változások röviden:

EXTRA COVID SZABÁLYOZÁSOK

részvétel – maximum 4 fő/flight
elrúgó szabály – maximum 1 ember az elrúgón egyszerre
green szabály – maximum 1 ember a greenen egyszerre
kötelező maszkviselés a verseny-, és a golfklubban tartózkodás teljes időszaka alatt
elektronikus nevezés
elektronikus fizetés – csak és kizárólag elektronikus formában történhet a részvételi díj megfizetése

Részletesen

Hatályba lépett a Kormány 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelete, mely alapján folytatódhatnak az International Winter Footgolf Tour küzdelmei.

Az új kormányrendelet ugyan tiltja a szabadidős létesítmények (így a sportlétesítmények) használatát, de KIVÉTELT KÉPEZNEK AZ ALÁBBIAK:

A jégpályák, az uszodák, az edző- és fitnesztermek és a sportlétesítmények a sportról szóló törvény szerint VERSENYSZERŰEN sportolók számára edzésen vagy sportrendezvényen való részvétel céljából látogathatóak.

Versenyszerűen sportoló (a továbbiakban: versenyző) az a természetes személy, aki a sportszövetség által kiírt, szervezett vagy engedélyezett versenyeken, vagy versenyrendszerben vesz részt. A versenyző vagy amatőr, vagy hivatásos sportoló.

A sportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között megtartható, de nézőként ott tartózkodni tilos.

A rendelet részletei a Magyar Közlönyben olvashatóak.

A fentiek alapján a Magyar Footgolf Szövetség továbbra is biztosítja a versenyzési lehetőséget a footgolfozni vágyóknak, az IWFT az alábbi módosításokkal folytatódik a hátralévő 2 versenyen 2020-ban.

E-IWFT tervezett menetrend:

2020.  11.  28., szombat – Nimród Footgolf Park

2020.  12.  12., szombat – Magyar Golf Club – Albert pálya

Az IWFT E-IWFT néven folytatódik az alábbi változtatásokkal:

– Az E-IWFT 2., 3. és 4. fordulója nem számít magyar ranglista-pontszerző versenynek,

– Csapatversenyt nem indít a Magyar Footgolf Szövetség

Versenyek lebonyolítása

Nevezés a megjelölt határidőig, kizárólag online formában történik.

Nevezési határidő: 2020. 11. 26., 18:00 óra
Fizetési határidő: 2020. 11. 27., 20:00 óra

A nevezési díj befizetése kizárólag online történik a fizetési határidőig, a regisztrációs oldalon keresztül.
(a befizetési igazolást meg kell küldeni az info@mfgsz.hu email címre)

flightok indítása: shotgun vagy tee time szerint, maximum 4 fő/flight
A megadott tee time szerint maximum (!) 10 perccel korábban lehet az elrúgóhoz menni. Ezúton is kérünk mindenkit, hogy korábban ne közelítse meg az 1-es szakasz elrúgóját, bármennyivel is korábban érkezik a helyszínre.

A golfpálya területére az egyéni versenyben résztvevő versenyzőkön, továbbá szervezőkön kívül senki sem léphet!

Egyúttal arra is szeretnénk megkérni Mindenkit, hogy egy gépjárművel egy személy (kivételt képeznek az egy háztartásban élők) utazzon a verseny helyszínére. A golfklubba való érkezés a versenyző indulását megelőzően maximum 30 perccel engedélyezett.

Semmilyen olyan köszönési forma nem megengedett, amely bármilyen nemű testi kontaktussal/érintéssel/ érintkezéssel jár. Minden esetben a 3 méteres távolság megtartása kötelező!

A golfpálya területén minden gyülekezés és csoportosulás szigorúan TILOS!

A golfpályán, egy arra a célra kijelölt helyen lehet majd a borítékban, névre szóló score-kártyákat felvenni, melyet szigorúan TILOS elcserélni egymás között. Mindenki a saját, és flight-társai eredményeit is vezeti.

A golfpálya egész területén és a verseny alatt a maszk viselése kötelező.

A versenyen való időben történő megjelenést a flight többi tagja és/vagy a helyszínen tartózkodó versenybíró vagy MFGSZ elnökségi tag hivatott igazolni. Minden flight az előre megadott, kiírt időpontban kell, hogy elinduljon. Aki nem jelenik meg a megadott időpontig, a flight első játékosa elrúgásának labdaérintéséig, az a versenyen nem indulhat el.

COVID elrúgó szabály

Maximum 1 ember tartózkodhat az elrúgón egyszerre.
Az elrúgó ponton/pontokon az elrúgó játékos körül 5 méteres körzetben más nem tartózkodhat.
A szakaszok kezdőrúgásánál és a greenen kötelező a minimum 5 méteres távolság megtartása.

COVID green szabály

A képzeletbeli 5 méteres greenen belül egyszerre csak és kizárólag 1 játékos tartózkodhat, vagyis az, aki jelöl vagy az, aki rúg. Amennyiben valaki ezen szabályt megsérti, úgy a flight +1 büntető ponttal sújthatja, erről csak a flight és/vagy a versenybíró, illetve MFGSZ elnökségi tag dönthet.
A footgolf zászlót TILOS megérinteni, kivenni.
A gereblyét a pályán megérinteni TILOS, a bunkerben gereblyézni nem kell, tilos!
A pálya egyéb tartozékait elmozdítani/kivenni TILOS!
Más játékszerét/labdáját/markerét és egyéb felszerelését megérinteni/használni TILOS! Akkor sem, ha a játékos labdája a pálya olyan területére esik/gurul, ahonnan nem lehet kivetni, megjátszani.

Maszkviselés

Maszk viselése az első elrúgástól az utolsó szakasz befejező rúgásáig kötelező.
Azt megelőzően, azaz a golfpályára érkezéstől kezdve az első rúgásig, illetve az utolsó rúgástól a létesítmény elhagyásáig a maszk viselése kötelező.
Kesztyű használata javasolt a golfpálya egész területén.

Score kártya

Nem lehet elcserélni egymás között a score-kártyákat.
Nem megengedett a score-kártya aláírása, más játékossal való hitelesítése.
A score-kártyát, a játék befejezése után elektronikus úton meg kell küldeni az info@mfgsz.hu email címre még a versenynapon.

Egyéb rendelkezések

A játék befejezése után kötelező a golfpálya lehető leggyorsabban történő elhagyása, az utolsó rúgást követően további egyeztetés nem megengedett.
Eredményhirdetés nincs, minden díj 2021-ben, az utolsó fordulót követően az MFGSZ Gálán, vagy egy későbbi, az elnökség által kijelölt időpontban kerül átadásra.
Az eredményeket közzététele online történik, legkésőbb a versenyt követő napon.
Az MFGSZ külön kéri a footgolf társadalmat, hogy a szokásosnál is körültekintőbben járjon el és gondolja át a versenyen való részvételt. Amennyiben valaki a koronavírus bármilyen tünetét tapasztalja magán vagy tudomása van arról, hogy kapcsolatba lépett az elmúlt 10 napban olyan személlyel, aki pozitív koronavírus teszttel rendelkezik, bármilyen tünetet produkált, az MFGSZ nyomatékosan kéri, ne vegyen részt a versenyen.

Figyelem!

Bármely fenti szabály megszegése esetén, az első figyelmeztetést követően a második alkalommal a vétkes játékost a versenybíró, vagy az elnökség bármely tagja azonnali hatállyal kizárhatja a versenyből!

Jelen szabályozás kiterjed a téli bajnokság fordulóira és a Match play bajnokság játéknapjaira, és visszavonásig érvényes!