Igazi ki-ki meccsek döntenek a továbbjutó helyekről

A 6-4 volt a sláger végeredmény a Footgolf Match Play Open 5. fordulójában, ami után többen is hátradőlhetnek, miután kivívták a továbbjutást. Izgalmak viszont maradtak még bőven.

5. forduló

A Csoport

A korábban már továbbjutott Gelencsér Gábor és Lengyel Béla találkozott egymással a csoportelsőségről (majdnem) döntő mérkőzésen. Előbbi öt szakasz után már 3-0-ra vezetett, és ugyan Lengyel a meccs felénél már lőtávon belül volt (3-2), a meccs utolsó harmadának 4-2-vel vágtak neki. Innen viszont Lengyel volt csak eredményes, ráadásul négyszer, amivel megfordította a mérkőzést.

Egymás elleni mérlegük 1-1, így a pontkülönbség dönt majd közöttük, ha Gelencsér nyeri a Császár Zoltán elleni utolsó mérkőzést, most Lengyel 12-vel jobban áll, ami a pontkülönbséget illeti.

B Csoport

Gáll Viktor nem állt ki az ötödik fordulóban. Ez már a második ilyen alkalom volt, ami után már nem folytathatja az FMPO-ban, minden mérkőzését az ellenfelei kapják 3-0-s eredménnyel.

Így különösen nagy téttel bírt Nagy Balázs számára a már továbbjutó Mayer Zoltán elleni mérkőzés. Jól is kezdett, meg is szerezte az előnyt. Az éllovas egy 3-0-s sorozattal reagált, de a 10-es lyuk után még mindig Nagy állt jobban (3-4). Több pontot azonban nem tudott szerezni, nem úgy Mayer, aki hármat is begyűjtött, megőrizve makulátlan mérlegét és megszerezve a csoportelsőséget.

Nagy abban az esetben juthat tovább, ha Mayer egy nagyarányú verést mér Sipőczre, ellenkező esetben a kastélydombiak kiválósága kvalifikálja magát a tavaszi folytatásra.

C Csoport

A továbbjutási esélyek életben tartásáról szólt a Kurdi Tamás-Tóth György meccs. Hosszas döntetlenezés után Kurdi mozdította el remiről az állást, ráadásul a kilencesig 3-0-s fórt szorgoskodott össze. Gyorsan jött a szépítés, de Tóth a második pontját már csak a tizenhetesen, 5-1-es állásnál szerezte, így Kurdinak maradt még sansza a második hely elcsípésére.

A már továbbjutó Papp Péter szerezte az első pontot a meccsen, de Hinora Ferenc hamar fordított és a “félidőben” is ő állt jobban (3-2). Papp meg kívánta őrizni makulátlan mérlegét, ezért a folytatásban visszavette a vezetést, de a hajrá egyértelműen Hinoráé lett, aki végül 6-4-re behúzta a számára nagyon fontos összecsapást.

Hinora így matematikailag még első is lehet (nagyarányú győzelme és nagyarányú Papp-vereség esetén), míg Kurdi el is ütheti Hinorát a továbbjutástól, amennyiben legyőzi őt a záró körben.

D Csoport

Megtartotta veretlenségét Szabó László és bejutott a rájátszásba, miután hosszabbítás után le tudta gyűrni Pap Ferencet. Szabó nyitópontjára egy 3-0-s roham volt Pap válasza, de még a fordulás előtt jött az egyenlítés. A második kilencen csak 1-1 pontot csentek el egymástól, így jöhetett a hosszabbítás, ahol az első két szakasz megnyerésével rövidre zárta a playoffot Szabó.

Szintén 6-4-es végeredményt hozott a csoport másik meccse, ahol dr. Gál Viktor alaposan borította a papírformát. Két részsikerrel indított és 4-1-re ellépett, mikor a táv felénél jártak a felek. Ujszászi Balázs ekkor kezdett kapaszkodni és fel is jött 4-3-ra. 5-4-ről várták az utolsó két lyukat, a tizenhetesen ikszeltek, míg a záró etap Gálé lett, aki ezzel megszerezte első győzelmét a sorozatban!

Szabó mögött Pap és Ujszászi ugyanannyi ponttal áll. Oda-vissza megverték egymást, így a pontkülönbség dönthet közöttük, amennyiben ugyanannyi pontot szereznek a záró fordulóban.

E Csoport

Bendly Andrásnak nyernie kellett, hogy életben tartsa továbbjutási esélyeit és meg is tette ezt a még nyeretlen Hegyi Zoltánnal szemben. Ugyan az ötös után még csak 1-1 volt az állás és féltávnál is csak 2-1-re vezetett Bendly, Hegyi a tizenhetesig nem szerzett újabb szakaszgyőzelmet, addigra pedig ötre nőtt már a különbség, ahonnan nem volt visszaút.

Öt szakasz után Balázsi Csaba 2-0-ra vezetett, de Cziffra Zoltán utolérte őt a kilencesen. Aztán a 10. és 15. lyuk között bemutatott 4-0-s szériával Balázsi elhúzott és 6-2 után már nem is változott az állás.

Balázsi csoportelsőként továbbjutott, Bendly 9, Cziffra 6 ponttal követi, utóbbinak nyernie kell és drukkolnia Hegyinek, hogy lepje meg Bendlyt, mert csak akkor van esélye (pontkülönbséggel) továbbjutni.

F Csoport

A csoport rangadóját Bogár Krisztián kezdte jobban és a meccs harmadánál 2-0-ra vezetett Borbély István ellen. Féltávnál is kettő volt közöttük a különbség (3-1) és az utolsó hat szakaszra is ezzel a távolsággal fordultak rá (4-2). Bogár még egyet rápakolt a fórra és Borbély már csak az utolsó előttin volt jobb, azaz 5-3-ra a ferencvárosi nyerte a derbit.

Pusztai Tamás szerezte az első pontot, de Nagy István gyorsan fordított és 3-1-re ellépett. Pusztai feljött még 3-2-re, de Nagy a hajrá előtt már 5-2-re is vezetett. Izgalmas volt a vége, mert két szakasszal a befejezés előtt még 5-4 volt az állás, ami viszont már nem is változott.

Bogár Krisztián már biztos továbbjutó, Nagy és Borbély egymás ellen dönt a második továbbjutó pozícióról.

G Csoport

Biró László bebiztosította továbbjutását a G csoportban egy szoros győzelemmel. Ő szerezte az első pontot és végig vezetett innentől Bakó Attila ellen, aki 2-1-nél és 3-2-nél is közel járt az egyenlítéshez, de ez nem sikerült neki, végül 4-3-ra Biró bizonyult jobbnak.

A másik továbbjutó helyről Dreilinger Nándor és Bakó Attila meccse dönt majd az utolsó fordulóban, a győztesé lesz a második pozíció.

H Csoport

Sérülés miatt nem tudott kiállni a fordulóban Rigó Zsolt Podusil György ellen. Mivel ez a második ilyen alkalom volt, a kizárás sorsára jutott, minden mérkőzését az ellenfeli javára írták a szervezők.

Így a csoport másik mérkőzése  a továbbjutásról is döntött. Csatári Zoltán gyorsan kétpontos előnyre tett szert és ezt a féltávig tartotta is a győzelmi kényszerben pályára lépő Gubán Tamás ellen (4-2). A hajrához közeledve aztán  5-4-re feljött Gubán, de Csatári meg tudott újulni és két szakaszt még behúzva megnyerte a csatát.

Ezzel eldőlt, hogy Podusil György és Csatári Zoltán jutott tovább a H csoportból.

I Csoport

Cziráki Csaba és Simonyi Gábor mérkőzése elmaradt, ez viszont Czirákinak a második feladott mérkőzése volt, így a kizárás sorsára jutott, már csak Simonyi és Balán Gábor maradt a csoportban, akik egymás ellen döntenek az utolsó körben a csoportelsőségről.

Az FMPO 6. fordulója kedden kezdődik és két hétig tart.