A Magyar Footgolf Szövetség mostantól országos sportági szövetség

A Fővárosi Törvényszék, december 14-én az alábbi végzést hozta: „A szövetség jellege: sportszövetség. Sportszövetségi típusa: sportági szövetség, ezen belül országos sportági szakszövetségi jogokat gyakorló országos sportági szövetség.”

Egy mindenki számára nehéz éven vagyunk túl. Sok fegyelmet, figyelmet, plusz munkát igényelt ez az esztendő és többeket sodort kellemetlen, nehéz helyzetbe, állított megoldandó feladatok elé.
Ebben a szokatlan szituációban, megváltozott körülmények közepette kellett szeretett sportágunkat is egyengetni, megpróbálni új sínpárra helyezni és elérni azokat a célokat, melyeket közel egy évvel ezelőtt tűztünk ki magunk elé.
Teljesen önkritikusan mondhatom, hogy vannak dolgok, célkitűzések, melyek megvalósultak, de vannak olyan területek, ahol nem csak a skorpiói türelmetlenségem mondatja azt velem, hogy elérhettünk volna többet is. Bízom abban, hogy ez a minimális elégedetlenség vezet majd oda, hogy jövőre, újra egy szabad, korlátozásmentes környezetben még inkább valóra válthatjuk elképzeléseinket.
Történt viszont számos pozitívum is ebben az időszakban:
– Sikerült megalkotnunk, egységbe foglalnunk szabályzatainkat, melyeket törvényi keretek közé helyeztünk.
– Sikerült elkészítenünk stratégiánkat, mely pontos irányt mutat, mikor és hova szeretnénk eljutni. Mondom ezt akkor is, ha a stratégia további ráncfelvarrásokat igényel a megváltozott piaci környezet és lehetőségek, valamint a túlzott tartalmi elemei miatt.
– A szigorú szabályozás mellett is, gyorsan reagálva a kormány intézkedéseire, sikerült megtartani hazai versenyeinket.
– Elindítottunk, bevezettünk új kupákat, melynek kommunikációs értéke és egyéb hozadékai hosszútávon teremthetnek biztos hátteret a sportágnak.
– Sikerült kialakítanunk kapcsolatokat új partnerekkel, a Testnevelési Egyetemmel, a Hallgatói Önkormányzatok képviseletével és egyéb, fejlődésünket, előrelépésünket segítő szervezetekkel.
Folytathatnám még a sort, de nem szeretném elvenni, tompítani a fényt a leginkább kiemelendő elől, amire talán a legbüszkébbek lehetünk, mely egy meghatározó, hatalmas mérföldkő a sportág életében:
Fővárosi Törvényszék december 14-én az alábbi végzést hozta: „A szövetség jellege: sportszövetség. Sportszövetségi típusa: sportági szövetség, ezen belül országos sportági szakszövetségi jogokat gyakorló országos sportági szövetség.”
Mit is jelent mindez? Azt, hogy megvárva a 15 napos fellebbezési határidőt, a mai nappal kijelenthetjük, hogy a Magyar Footgolf Szövetség immár hivatalosan bejegyzett sportszövetség. Egy közel 10 éves munka, 6 éves jogi procedúra végére értünk. Úgy érzem, hogy ennél szebb és jobb hírrel nem is zárhatnánk a 2020-as évet.
Ezúton szeretném megköszönni mindenkinek, nektek az egész éves támogatásotokat, hogy segítitek munkánkat, hogy részt vesztek a rendezvényeinken, hogy a saját területén minden tisztelt játékos megpróbálja hozzátenni azt az pici pluszt, mellyel napról napra fejlődhetünk. Nem lehetünk eléggé hálásak mindezért.
Szeretnék mindenkinek nagyon boldog új évet, sok mosolygásban, örömben, egészségben, sikerekben gazdag 2021-es esztendőt kívánni.
Köszönjük, footgolf-társadalom!
Hrutka János elnök