Simonyi meghódította az új pályát és vezet az év végén

A téli bajnokság negyedik fordulóját a Magyar Golf Club megújult Fekete pályáján rendezték szombaton, ahol Simonyi Gábor -5-ös eredménnyel diadalmaskodott. Győzelmével ő “telel” az élen a jövő évi fordulók előtt.

Simonyi Gábor győzelmével (-5) ért véget az E-International Winter Footgolf Tour negyedik, idei utolsó játéknapja. A szigorú szabályok mellett megtartott egyéni versenyben a ferencvárosi mögött a tungsramos Bodócs András végzett a második helyen, míg az aktuális magyar bajnok, Lengyel Béla (Royal) futott be harmadikként. Ez a hármas adta az abszolút és a felnőtt férfi kategória dobogósait is.

A szenioroknál Kocsis Sándor (UTE) és Bendly András (Tungsram) holtversenyben zárt a végen. A lebonyolítás végett ezúttal csak a 9-6-3-1 rangsorolt, amely számítás előbbinek kedvezett. Így előzte meg Podusil György (BFGT) a harmadik helyért folyó csatában Lichtner Zsoltot (FTC) és Zsuppán Pétert (UTE).

A hölgyeknél Dreilinger Andrea (EMFGSE) egy rúgással volt jobb Egri Erikánál (Tungsram), míg a bronzérem Bölcsföldi Ágneshez (Milan) vándorolt, a 9-6-3-1 alapján legyűrve így Bakó-Szántay Georginát (Nimród).

A juniorok között Sipőcz Artúr nagy előnnyel diadalmaskodott. A kastélydombi mögött Németh Áron a második, míg Palásti Dávid (mindkettő FTC) a harmadik helyen zárt.

EREDMÉNYEK

A Winter Footgolf Cupra a negyedik fordulóból az abszolút végeredmény alapján a négy legjobb, korábban még nem kvalifikált játékos jutott: Bodócs András, Lengyel Béla, Mikulik Norbert (FTC) és Vígh Péter (Royal).


A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

A sorozat 2021-ben folytatódik.