2010 – Itt az új sportőrület – blikk.hu

Göd – Hiába a tökéletes futballtechnika, a golf-pályán egészen másképp kell kezelni és rúgni a labdát, mint az NB I-ben.
Tegnap megtapasztalhatták mindezt a közelmúlt és a jelen labdarúgói is, Hahn Árpád (45) ugyanis különleges összejövetelt szerzetet a volt és a mai focistáknak a gödi Pólus Palace-ban. A Vác és a Honvéd egykori válogatott játékosa elismert golfoktató, s ezúttal a Hollandiában már népszerű Footgolfot (golf-foci) szeretné nálunk is megkedveltetni.

– A játékban a focilabdát kell a rúgóhelytől 400 méterre lévő lyukba eljuttatni az üde zöld pázsiton, s természetesen, akinek ez kevesebb rúgással sikerül, az a legjobb – magyarázta a szabályokat Hahn.

Zámbó Sándor, az Újpest legendája is kipróbálta magát az új sportágban
Zámbó Sándor (66), az Újpest kilencszeres bajnok labdarúgója félt is kicsit a feladattól.

– Nyugdíjas öregember vagyok már, hogy versenyezzek a mai fiatalokkal – zsörtölődött az egykori Újpesti közönség kedvenc. – Persze nem adom fel, hiszen engem minden bolondságra rá lehet venni.

Hahn Árpád viszont megnyugtatta, akkora lyukat vágtak a gyepen, hogy két labda is belefér, tehát nem kell szemüveg a célba juttatásához.

– Gelencsér Gáborral, a hazai Footgolf Szövetség vezetőjével szerveztük az eseményt, ő javasolta, hogy tartsunk egy bemutatót, mert úgy éreztük, népszerű lehet nálunk is ez a sport – mondta Hahn. – Az első rúgás nagyon fontos, oda erő kell, utána viszont már a technika is érvényesülhet, szerintem kifejezetten szórakoztató és egészséges szabadidőtöltés.

Tóth Norbert (34), és Bárányos Zsolt (34), az NB I-es Pápa labdarúgói is élvezték az új játékost.

– Ahol labda van, ott nagy baj nem lehet – mondta Tóth, aki a pályán is bizonyította, hogy milyen jól bánik a játékszerrel, hiszen négy rúgással juttatta a labdát az első lyukba, ami a szakértők szerint igazán kiváló eredmény.

Beleznay Endre (40), aki a színészválogatottban focizik, úgy vélte, valami engedményt kell neki is kapnia, hiszen mégsem hivatásos játékos, így aztán besorolták a 40 éven felüliek közé, és 20 méterrel a lyukhoz közelebbről kezdhette a játékot.

– Egyetlen gondom van csak – mondta nevetve –, ha nem tudunk a lyukba találni, hány óráig kell majd a pályán maradni.

Végül is senkinek nem kellett túlórázni, hiszen a golf-foci magyarországi premierjén minden indulónak volt sikerélménye.

K. H. J.

forrás: http://www.blikk.hu/blikk_sport/itt-az-uj-sportorulet-2030218