Kisorosziban rendezik a footgolf vb-t – Bors Online

Bors Online

Kisoroszi rendezi a footgolfvébét

2012.05.23. 11:15 | (t. n.)

foci footgolf golf Kisoroszi világbajnokság

Jövő hét végén három napon át a kisoroszi Magyar Golf Club rendezi az első footgolfvébét. A sportág a foci és a golf ötvözéséből született. Itthon Fehér Csaba tartja a pályarekordot.

A footgolf csak három éve született meg Hollandiában, ám Magyarország már világbajnokságot rendez. A sportot a golf szabályai szerint játsszák, és az nyer, aki a kilenc (a vb-n tizennyolc) pályán a kezdőpontból minél kevesebb rúgással a lyukba tereli a focilabdát.

Hét országból legalább nyolcvan-kilencven induló lesz, elképzelhető, hogy a francia világ- és Európa-bajnok futballista, Christian Karembeu is megméretteti magát. A magyar színeket többek között két korábbi válogatott focista, Juhár Tamás és Fehér Csaba, s az ismert műsorvezető, Gianni Annoni képviseli. A negyvennégy lövésre kalibrált kilenc pálya itthoni rekordját Fehér tartja harminckilenc rúgással.

Fotó: Végh István

Fehér (jobbra) és Juhár a lyuknál

– Tavaly próbáltam ki, és beleszerettem – mondta a volt 41-szeres válogatott védő. – Legszívesebben minden időmet a golfpályán, ebben a csodálatos környezetben tölteném. Azért jó a játék, mert bárki, kortól, nemtől függetlenül játszhatja, egy pici állóképesség és koncentráció szükséges hozzá.

Forrás:http://www.borsonline.hu/20120523_kisoroszi_rendezi_a_footgolfvebet__