Remekeltek a mieink Szlovákiában

Északi szomszédunknál két versenyt is bonyolítottak a hétvégén, amire sok honfitársunk kilátogatott. Ha pedig már ott jártak, nem is tértek haza üres kézzel.

Szombaton a Nad-Ress sorozat harmadik fordulójában Fél településen Tajtyi Róbert (BFGT, fenti képen középen) bizonyult a legjobbnak. Beállította a pályacsúcsot Tomas Tengerivel és Tomas Bartkóval egyetemben, de a 9-6-3-1 szabály a magyar javára döntött. Kocsis Sándor a szeniorok bronzérmével gazdagodott.

– Nekik ez hazai pálya, szinte minden nap játszanak rajta, én most voltam először. Bartkóval mentem, szerintem ő a legjobb szlovák játékos. Szinte végig hiba nélkül tudtam játszani. Mondhatom, kerek volt ez a hétvége – összegzett Tajtyi. – Érzem, hogy megtérül a befektetett munka. Erőnléti edzővel készülök hónapok óta, kőkemény tréningek vannak a héten, hétvégére pedig kirobbanó formában vagyok. Minél többet gyakorolok, annál inkább érzem a távolságokat, látom az íveket. A héten a világ egyik legnagyobb versenyére megyünk Hollandiába, ahol most sem lesz más a célom, mint a lehető legjobban teljesíteni. Magammal versenyzek, nem foglalkoztat, milyen erős lesz a mezőny.

podusil szlovák

A szlovák bajnokság vasárnapi, hatodik fordulójában is több magyar állt rajthoz, és öten is a legjobb húsz között zártak. A nemrég átadott és a magyar szövetség segítségével kialakított surányi pályán Podusil György (BFGT, szürkében) 3., Tajtyi Róbert 7., Bogár Krisztián (FTC Footgolf) 11., Czirbus Tamás (BFGT) 13., míg Balán Zoltán (FTC Footgolf) 15. lett. A kétfős junior mezőnyben Tajtyi Ákos (BFGT) jobbnak bizonyult Burger Botondnál.