Footgolffal ünnepelt a Sori

A Soroksár labdarúgócsapata az ősszel még kieső helyen tanyázott a másodosztályban, majd tavasszal olyannyira belelendült, hogy még a dobogó is elérhető közelségbe került. Kilenc, sorozatban győztesen megvívott mérkőzés után Kisoroszi felé vették az irányt a vezetőedző születésnapját megünneplendő.

Csupán két találkozót bukott el 2016-ban a Soroksár az NB II-ben, ez pedig azt jelenti, a hétvégi zárófordulótól eltekintve hetedik lesz az együttes. A vezetőedző, Lucsánszky Tamás születésnapját a játékosok és a szakmai stáb Kisorosziban, a Magyar Golf Club pályáján ünnepelte.

soroksár– Megkérdeztem a fiúkat, milyen programhoz lenne kedvük, a footgolfra szavaztak, ezért meghívtam őket játszani – árulta el a tréner, miért pont a labdarúgás és golf ötvözetére esett a választás. – Korábban alkalmaztam már csapatépítésként a footgolfot, de most először játszottam. Jó kikapcsolódás és tényleg jó módszer, hogy közelebb hozza a fiúkat egymáshoz. Gyönyörű helyen játszottunk, kitűnő feltételeket teremtettek a szervezők számunkra.

– Úgy láttam, mindenki élvezte – summázott a csapat rutinos támadója, Bajzát Péter. – Tetszett a játék, szakaszonként az első egy-két lövésben az ember kiadhatja a dühét, majd nagyon kell koncentrálni a befejezéseknél. Hamar ráéreztünk, azért mégis csak naponta labdával dolgozunk. Jó kis csapatépítő program, igaz, mivel megy a szekér, nagyon együtt van a társaság. Szívesen jövünk még, akár a nyári szünetben. Edzés helyett is kiváló, azért elég fárasztó ahhoz, hogy ne érjen fel egy tréninggel.

A legjobban Haris Attila célzott, 75 rúgással teljesítette a pályát. Mögötte négyes (!) holtverseny volt, 76-szor ért labdába Fülöp Noel, Kákonyi Dániel, Papp Máté és Tóth Máté.