Ki lesz a tél legjobbja?

Vasárnap befejeződik az első nemzetközi téli bajnokság, az International Winter Footgolf Tour. Az eredetileg nyolcfordulósra tervezett sorozatból az időjárási körülmények miatt három elmaradt idén. Az utolsót Kisorosziban, a Magyar Golf Club Fekete pályáján bonyolítják.

Minden kérdésre fény derül vasárnap. Az abszolút kategóriában négyen is négyszáz pont felett járnak, de Bacskai Bence (Hole Hunters), Juraj Gubani (FG Senec), Podusil György (BFGT) és Michal Dian mellett akár Tomas Bartko is lehet a végső befutó.

A felnőtt férfiaknál hasonló a képlet, innen csak a 40+-os kategória toronymagas éllovasa, Podusil hiányzik. Az ötven év felettiek bajnoki címe Milan Macho (FG Trnava) és Lukács Attila között dől majd el. A hölgyeknél a címvédő a tavalyi téli bajnokságot nyerő Nagy Niki (FTC Footgolf) vezet nagy fölénnyel, míg a junioroknál Kókai Bence előnye tetemes. Az újoncoknál Széll Csaba, Kiss Gyula (mindkettő EMFGSE), Vígh Péter, Botlik Imre (EMFGSE) a sorrend, és mind a négyüknek van sansza az aranyérem megszerzésére.

A csapatbajnoki döntőt március 5-én, Surányban bonyolítják, ott adják át az egyéni díjakat is. Jelen állás szerint az FG Senec, a BFGT, az Outsiders, a Hole Hunters, a Royal, az FTC Footgolf, az EMFGSE és az MTDSC áll továbbjutó helyen.

Íme, a startlista:

16904975_799858863497510_8440154305558233754_o

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA