A footgolf, a teqball és Budapest is fókuszban

Budapest lett a tizenhatodszor megrendezett World Sport & Business Summit elnevezésű többnapos, bangkoki csúcstalálkozó globális partnere. A sportágakat tömörítő GAISF-nál (korábbi SportAccord) megfigyelői státuszban lévő footgolfot az argentin alelnök képviseli, de természetesen a világhódító útjára indult magyar találmány, a teqball sem hiányozhat az eseményről.

A vasárnaptól péntekig tartó csúcstalálkozón a GAISF alá tartozó sportágak és az üzleti élet legmagasabb szintű vezetői találkoznak. Budapest főpolgármester-helyettese, Szalay-Bobrovniczky Alexandra a megtisztelő globális partnerségről a sportaccordconvention.com oldalnak úgy nyilatkozott, a magyar főváros egy új erőként robbant be a sportversenyek házigazdái közé a sikeres tavalyi vizes és cselgáncs világbajnokság megrendezésével.

– Budapest Európa sportfővárosa lesz 2019-ben is, elfoglalva helyét a világ legnagyobbjai között. Házigazdaként büszkék vagyunk a fejlődésünk ütemére és tapasztalatainkat meg is osztjuk a jelenlévőkkel a Sportaccord csúcstalálkozóján Bangkokban – nyilatkozta a főpolgármester-helyettes.

Az írás emlékeztet arra, 2017-ben a Red Bull Air Race-nek, az EHF Bajnokok Ligája final fourjának, a LEN BL final sixének és az Európai Olimpiai Fesztiválnak is otthont adott Budapest, a sor pedig folytatódik. Jövőre öt világbajnokság házigazdájaként valóban a kontinens európai fővárosává válik 2019-re, ráadásul a Groupama Arénában találkozik a női Bajnokok Ligája két finalistája.

A SportAccord vezérigazgatója, Nis Hatt szerint Budapest ambíciója és elkötelezettsége a sport irányában a helyi sajátosságok megtartásával egy igen izgalmas jövőt vetít előre.

– Produktív és sikeres időszakot kívánok nekik most Bangkokban – tette hozzá.

A csúcstalálkozón a footgolfot a Nemzetközi Footgolf Szövetség (FIFG) argentin alelnöke, Javier de Ancizar (lenti kép) képviseli. A footgolf tavaly ősz óta megfigyelői státuszban van jelen a GAISF-ban.

A magyar találmány, a teqball sem hiányozhat a találkozóról, Borsányi Gábor, a FITEQ (Nemzetközi Teqball Szöveség) újabb magaslatokba emelheti a sportágat, a World Sport & Business Summiton a FITEQ, mint aranyfokozatú partner van jelen.