Felpezsdült a footgolf-élet Zircen

Nyílt napot tartottak múlt hétvégén a zirci Forest Hills Golf Clubban, a környékbeli érdeklődők ismerkedhettek meg a footgolf alapjaival, amiről a helyi kábeltévé és a térség híreivel foglalkozó Napló és a Veol.hu is foglalkozott. A helyi szervezést felkaroló Fodor László szervezésében a jövőben pezsdülhet fel igazán az élet a Veszprém megyei klubban.

– Teniszezni mentem a Forest Hills Golf Clubba, mikor megláttam egy fedelet a füvön, és nem értettem, mi az. Megnéztem közelebbről, majd a klub dolgozói felvilágosítottak, hogy ez footgolf lyuk, amiből 18 is van a pályán és rendre rangos versenyeket rendez itt a magyar szövetség – emlékezett vissza Fodor László (zöld pólóban), hogyan is került közel a sportághoz. A kezdeti meglepődöttséget követően rákeresett a footgolfra, majd, mint egykori labdarúgó, egyre jobban beleásta magát, miről is van szó, felvette a kapcsolatot a Magyar Footgolf Szövetséggel, majd múlt szombaton már az első zirci footgolfos nyílt napot is tető alá hozta, ahol körülbelül negyvenen tesztelhették tudásukat focilabdával golf pályán.

– A környéken rengeteg focit szerető ember van, akiket biztosan érdekelni fog a footgolf, azon leszek, hogy megismertessem őket a sportággal – mondta lelkesen. – Az olyan sportklubok, mint a Telekom Veszprém kézilabdacsapata, az élvonalbeli, veszprémi futsal csapat vagy a balatonfüredi, több sportágat magában foglaló utánpótlásközpont sportolói számára remek kiegészítő foglalkozás lehet a zirci footgolfozás, míg cégeknek ideális csapatépítő program. A helyi iskolák és városvezetők is azonnal befogadóak voltak, mindenki pozitívan áll hozzánk. Amellett, hogy a versenysport egyre nagyobb méreteket ölt idehaza és rangos versenyeket hoz a szövetség Zircre, jó lehetőség mutatkozik arra, hogy új sportolói bázist építsünk a térségben. A labdát szerető emberek sportja ez, igazi egészséges szórakoztatás.

Még idén ősszel több kisebb társaság látogatására lehet számítani Fodor László szerint, akinek hosszú távú céljai között szerepel szakosztály(ok) létrehozása a környéken.