Norvégia is bemutatkozott

Megtartotta történelme első nemzetközi versenyét a skandináv ország. Norvégiában száz feletti létszámból Gelencsér Gábor a tizennegyedikként zárt.

(A képen Christian Otero, Maurits Van Tubergen Lotgering, Arne Inge Olsen és Gelencsér Gábor látható)

Napsütés várta a holland, argentin és magyar indulók mellett a norvég footgolfosokat Oslótól nem messze, a Losby Golf és Country Clubban. A száznál is több nevező a kétnapos tornán a 18 szakaszos pályán mérte össze tudását. Kimondottan technikás helyszínnel kellett megbirkóznia mindenkinek, amit több vizes akadály is nehezített.

Az Első Magyar FootGolf Egyesületet az elnök, Gelencsér Gábor képviselte. Az első kört megcsinálta parból, azaz pont annyi lövéssel, amennyire a szakaszokat kalibrálták. A második felvonásban +1-gyel zárt, ami összesítve 141 rúgást jelentett, ez a tizennegyedik helyre repítette a harminchat szakasz végén. A viadalt Christian Otero (-15) nyerte Egil Johansen (-11) és Espen Enevold (-10) előtt. Érdekesség, hogy született egy goal in one is (amit a golfban hole in one-nak hívnak), azaz egyetlen lövésből sikerült a lyukba küldeni a labdát.

A szervezők a norvég szövetség elnökének, Arne Inge Olsennek köszönhetően mindenre odafigyeltek, saját logós, kiváló minőségű labdát biztosítottak a játékosoknak, ami nem csoda, látva a rengeteg szponzori megjelenést. A magyar részvétel nagyban köszönhető a Hörmann-nak és a Coca-Colának. Magán a megmérettetésen túl sikerült tovább mélyíteni hazánknak a sportdiplomáciai kapcsolatokat a meglévő országokkal és a most a vérkeringésbe bekapcsolódó Norvégiával.