Szlovák győzelem a tűző napon

A Kisorosziban rendezett amatőr footgolf bajnokságon válogatott kosaras is rajthoz állt. A világbajnok Lengyel Béla második lett, Lukács Attila hetvenegy rúgással a dobogó tetejére állhatott.

Hőségrekordok idejét éljük. A footgolfos azonban nem hűsöl a szobában, hanem cipőt húz, és részt vesz az újabb és újabb megmérettetésen. Ez legutóbb a vasárnapi, Kisorosziban rendezett nyílt amatőr kupa volt, ahol ezúttal három szlovák versenyzőt is köszönthettünk. A pálya a forróság ellenére kifogástalan állapotban fogadta a pattogó és guruló labdákat a tizennyolc szakaszon (par 72). No és a footgolfosok sem sültek meg, hiszen a pálya karbantartói menetközben beindították a locsolóberendezést, hogy felfrissüljenek az indulók. A versengést hangulatossá tette, hogy több játékost is elkísért a családja, hogy megnézze a játékot.fotó 3

Tizenhárom flightra oszlott a mezőny, ahol kitűnt a mezőnyből Lóránt Péter. Ezt nem csak 206 centiméterének köszönheti, hanem annak is, hogy egy másik sportág igazi kiválóságáról van szó. A spanyolországi és olaszországi légiós életet idén nyáron felhagyó válogatott kosaras Szolnokra szerződött a nyáron. A felkészülési időszakba becsempészett egy kis footgolfot is. Testvére, a szintén szép magasra nőtt András is rajthoz állt, jelenleg FIBA licences játékosügynök, ő egyengeti Hanga Ádám sorsát is.

A játék után ők is és szinte mindenki maradt egy finom ebédre és frissítőre a klubházban. Az eredményhirdetés során kiderült, Fazekas Gábor lett a harmadik, míg Lengyel Béla a második. A győzelmet 71 érintéssel (-1) a Szlovákiából érkezett Lukács Attila hódította el.

Külön érdekesség, hogy két távol élő magyar sportbarát direkt erre a hétvégére időzítette hazalátogatását. Írországból Antal Csaba, Svédorszából Schneider Ferenc szervezte úgy a programját, hogy a footgolf verseny beleférjen.

Hamarosan a fiatalok veszik igénybe a Magyar Golf Club pályáját Kisorosziban. Augusztus 13-án reggel kilenc órától rendezik a Junior FootGolf Kupát. A következő amatőr verseny szeptember első napjára esik ugyanitt. A Fáy utcai Vasas sporttelepen a Foci Fesztiválon is jelen lesz a sportág.

Az év legnagyobb versenyére szeptember 21-22-én kerül sor. Ekkor Kisorosziban soha nem látott nemzetközi mezőny érkezik a kétnapos viadalra.