Amerikai fiatal golfozóknak tartottak bemutatót

Múlt héten ért véget az első pénzdíjas nemzetközi verseny az Egyesült Államokban. A torna után néhány játékos a híres Pebble Beach felé vette az irányt, hogy bemutassa a sportágat ifjú golfozóknak. Köztük volt a sportág haza alapítója, Gelencsér Gábor is.

fotó 1 (13)

A kaliforniai Poppy Hills Golf Clubot 1986-ban alapították, idén pedig komoly felújításon esett át. A pálya a golf szerelmeseinek nem ismeretlen, sokan álmodoznak arról, hogy a tökéletes gyepére léphessenek. A pálya el is érhető, hiszen nincs klubtagsághoz kötve a használata. A videojátékok szerelemeseinek a Tiger Woods PGA Tour sorozatából is ismerős lehet a helyszín.

fotó 5 (1)

Roberto Balestrini, az Amerikai Footgolf Liga (AFGL) elnökének köszönhetően a német Alex Kober, az argentin Christian Otero, a svájci Jacques Babel, a brit Nick Iron és a magyar Gelencsér Gábor bemutatót tartott az ország legtehetségesebb fiatal golfosainak, miről is szól a footgolf. A jó hangulatú játékot követően a megbeszélések odáig jutottak, könnyen lehet, a következő US Pro-Am FootGolf Tour egyik helyszíne a Poppy Hills lesz.