Beindult a nemzetközi footgolfélet Szlovákiában

Magyar segítséggel rendezték vasárnap az első szlovákiai nemzetközi footgolf kupát. A Pozsonytól nem messze található Malackyban, az Eurovalley Golf Parkban álltak az elrúgókhoz a játékosok. A nehéz pályán a világbajnok, és az idei magyar bajnokságot is megnyerő Lengyel Béla volt a legjobb.

Csodálatos környezetben remek időjárási körülmények között rajtolt el vasárnap a nemzetközi footgolf élet Szlovákiában. Harmincnál is többen vettek részt északi szomszédunk debütálásán, ahol nagyjából az indulók fele Magyarországról érkezett. A mély talajú pályán nem csak a gyeppel, de a lyukbatalálással is meggyűlt a játékosok baja, ugyanis a tizennyolcból jópár domb tetejére került. A mieink a versenyszervezésben, pályakialakításban segédkeztek, sőt, még labdát is biztosítottak a feleknek. Gelencsér Gábornak, a honi szövetség elnökének beszámolója alapján elmondható, a vendéglátók nagyon kedvesek és segítőkészek voltak, láthatóan nagyon nyitottak a footgolfra.

IMG_0188

A magyarokat négy klub is képviselte, az Első Magyar Footgolf Sportegyesület, a Budapest Footgolf, a Hole Hunters és az FTC Footgolf, sőt, a hazai viadalok egyik főszponzora, Hinora Ferenc is cipőt húzott, és részt vett a versenyen.

– Nemzetközi debütálásom kapcsán felemás érzéseim vannak. Szerettem volna jobb lenni, mint huszonegyedik, de nem vagyok csalódott – összegzett. – Reálisan nézve, komoly a lemaradásom a többiekkel szemben, hiszen én nem futballoztam, a golfon keresztül találkoztam a sportággal, érthetően nem olyan a rúgótechnikám, mint azoknak, akik hatéves koruk óta rúgják a bőrt. De nagyon élveztem az első külföldi kupámat, jó volt megméretni magam egy új környezetben. Tényleg mély volt a talaj, ami lassította a labdát, és nehézzé tette a kitámasztást. A Kisorosziban lévő pálya is technikás, de itt szinte nem lehetett hibázni a befejezéseknél, mert a dombon lévő végállomásokat ha elvétettük, megint lentről kellett célozni. Viszont örülök, hogy már itt is van footgolf, és a pálya fixen rendelkezésre áll a sportág számára. Mindösszesen két és fél órányira van Budapesttől, ami tovább erősíti a footgolfot kelet-közép-Európában

 IMG_0200

A pálya nehézségét jelzi, hogy par közelébe sem került senki, Lengyel Béla +14-gyel nyert, csupán a 9-6-3-1-es szabálynak köszönhetően előzte meg Pap Ferencet. – Segített a mély talaj, hogy a mezőny elején végezhessek – mondta a friss ezüstérmes. – Amúgy is a holland stílust követem, azaz ami négyre van kiírva, azt megpróbálom annyiból befejezni, nem kockáztatni. Béla szeretett volna jobb eredményt elérni, de a nagyon nehéz pályán három helyen sokat veszített, és ezért tudtam megszorongatni. Nagyon nagy élmény volt, és ugyan eddig is a sportág elhivatottja voltam, most még nagyobb kedvvel megyek majd játszani.

Martin Melis futott be a harmadik helyre, ami egyúttal azt is jelenti, szlovák versenyző első ízben végzett a képzeletbeli dobogó harmadik helyén