Footgolfos kosaras vagy kosaras footgolfos

A jelenleg csapatot kereső válogatott kosaras, Lóránt Péter is megtisztelte a hétfői Szilveszter Footgolf Kupát. A Szolnokról távozó sportoló Kisorosziban nagyon élvezte a havas footgolfozást, legközelebb valószínűleg nyáron játszhat megint.

– Hogy kerül egy kosaras a footgolf közelébe?

– Gelencsér Gábor régi barátom, rajta keresztül ismertem meg a sportágat. A nyári bajnoki szünetben szoktam futballcípőt húzni, ezúttal azonban a téli időszakban is lehetőségem volt footgolf-szenvedélyemnek hódolni. Szolnokról pár hete eljöttem, jelenleg a MAFC-nál edzek, és csapatot keresek magamnak, ezért volt időm résztvenni a szilveszteri kupán. Az élmezőny mögött végeztem, de több mozdulatomat, és rúgásomat megdicsérték menetközben. Mindig is imádtam focizni, ez a játék pedig remek kikapcsolódást nyújt remek környezetben. Igaz, nehezített pályán mentünk a hó miatt, sokszor teljesen kiszámíthatatlan volt, hol fog lelassulni, és hol felgyorsulni a labda. Olyan érzésem volt, mintha síelni mentem volna a hegyekbe, legalábbis ez a hangulat fogott el.

– Élsportolóként dolgozott önben a győzni akarás?

– Persze, le akartam győzni azokat, akikkel egy flightban mentem, és persze másokat is. Száz fölötti rúgással végeztem, de ez tényleg nem erről szólt. A pálya második felén már egész jól mentem. Persze, tudtam, hogy a legjobbak közé nem érek oda, viszont remek kikapcsolódás volt.

– Ugyan nem téli sport a footgolf, de azokat általában tiltják a profi sportolóknak.

– Tényleg nem számít annak, hiszen a legritkább, hogy havon lépünk a gyepre, és azért nem síről vagy snowboardról van szó, ami a sebesség miatt tényleg veszélyt hordoz magában. Azért alaposan bemelegítettem, mert nem ehhez a mozgásformához van szokva a testünk, az izomzatunk. A combhajlító meghúzódhat bármelyik nagy rúgásnál, erre odafigyeltem. De most ugye csapat nélkül vagyok, tehát nem tiltotta senki.

­– Van-e már konkrétum a további pályafutásával kapcsolatban?

– Még nincs. Biztosan külföldön folytatom, már csak azért is, mert úgy váltam el a Szolnoktól, hogy másik magyar együttesbe nem igazolok most.