Bogár negyedik, Podusil megnyerte a matchplayt

Újabb kétnapos tornán van túl a European FootGolf Trophy Tour (EFTT) mezőnye. A sorozat hetedik állomásán, Svájcban Bogár Krisztián éppen csak lemaradt a dobogóról, míg a különversenyt Podusil György nyerte Villarsban.

A mieink beszámolója szerint remek szervezésű versenyen van túl a kontinentális sorozat. – Baráti társaságból nőtte ki magát a svájci footgolf, nagyjából ötvenen vannak jelenleg, akik magas szinten biztosították a feltételeket a játékosok számára a hétvégén. Az időjárás miatt mély volt a talaj, ezért cserélni kellett két lyuk pozícióját szombatról vasárnapra, és az elrúgókat is áthelyezték, hogy egyáltalán ki lehessen támasztani lövés előtt – összegzett Gelencsér Gábor, a honi szövetség elnöke.

A magyar küldöttségből Bogár Krisztián szerepelt a legjobban, szombaton negyedikként fordult, és ezt a pozícióját meg is őrizte a harminchatodik lyuk után is. – Az első nap is maradt meg bennem, de a másodikon sajnos még annál is több. Nem állt mellém a szerencse. Nagyon sok labdám állt meg a lyuktól pár centire vagy perdült ki onnan. Ez a ”minden kifelé pattan hétvége” volt – értékelt a helyszínről a Ferencváros játékosa.

IMG-20150621-WA0018

A tornát a francia Nicolas Cousin nyerte szétrúgás után. A svájci Lionel Jacot az utolsó lyuknál még kettővel vezetett előtte, de a gall második kísérletre, homokból befejezte a szakaszt, a helvét csak egyenlíteni tudott. A ráadásban pedig Cousin bizonyult jobbnak.

Az eredmények alapján az úgynevezett matchplay játékban Podusil György jutott a legtovább a mieink közül. Egyenes kieséses rendszerben hat szakaszonként számolták az eddigi teljesítményeket, ami után a Budapest FootGolf Team játékosa egészen a döntőig jutott, ahol egy hazai versenyzővel szemben az utolsó lyukon eldöntötték, ki nyeri az extra játékot. Szerencsére az ebéd mellől felálló Podusil bizonyult jobbnak. – Erre aztán nem lehet készülni, hiszen elkezdik számolni a szakaszokon elért eredményedet, és vagy jobb vagy az adott riválisnál vagy nem, vagy továbbjutsz a kockás papíron vagy nem. Trükkös pálya volt a tizennyolcas, bunkerek között a legjobb ívet kellett megtalálni, ez most nekem jobban sikerült.

IMG-20150621-WA0011

A végelszámolásnál a közel százhúsz főt számláló mezőnyben a mieink a rangsor első felében végeztek, Bogár Krisztián 4., Podusil György 6., Tajtyi Róbert 13., Lengyel Béla 27., Bakó Attila 30., Balázsi Csaba 33., Czirbus Tamás 57., Sain Antal 58., Gelencsér Gábor 59. lett. Összesítésben a magyar küldöttség a csapatverseny harmadik helyén zárt, amibe a négy legjobb, Bogár, Podusil, Tajtyi és Lengyel eredménye számított bele.

A szervezők nem feledkeztek meg a születésnapos Balázsi Csabáról sem, akit az eredményhirdetésen csokival köszöntöttek.

IMG-20150621-WA0013

Az EFTT eredményei ITT elérhetőek.