Balázsi Csaba nyerte a rájátszást

Véget ért az egyéni match play bajnokság rájátszása, a négyes döntő legjobbja a BFGT játékosa, Balázsi Csaba, aki ezzel kvalifikálta magát az őszi csapat Eb-re, az Euro Footgolfra.

A ligák legjobbjainak rájátszása pénteken, Kisorosziban, a Magyar Golf Club Albert pályáján ért véget. A kiírás értelmében csak a végső győztes szerezhetett helyet az Eb-csapatban. Az első elődöntőben Podusil György Pap Ferenccel vetélkedett a fináléba kerülésért. Podusil már az első szakaszon jelezte, nyerni jött, harmadik rúgásra, jó húsz méterről fejezte be az első szakaszt, vezetéshez jutva. Növelni is tudta előnyét, 4-1-gyel fordultak rá a második kilencre. A meccs a tizenötösön dőlt el, ahol Pap nem tudta kiaknázni Podusil fát találó kezdőrúgásából adódó lehetőséget, a szakaszt pedig a BFGT-s nyerte, 6-1-re, behozhatatlanra növelve a fórt.

A másik elődöntőben az elitligás Balázsi Csaba és a D ligából érkező Balán Gábor találkozott egymással. Előbbi hamar meglépett, és a másik pároshoz hasonlóan kilenc szakasz után 3-0-ra vezetett, de a hajrára Balán feljött 4-2-re. Az utolsó előtti szakasznak is így futottak neki, amit Balázsi döntetlenre tudott hozni, ami elég volt a sikerhez.

A fináléban Podusil György nem állt ki Balázsi Csaba ellen, amivel utóbbi megváltotta repjegyét az angliai kontinenstornára. A bronzmeccset Pap és Balán becsületből lejátszotta a hőségben, a pontgazdag adok-kapokból Pap jött ki jobban (10-5).

EREDMÉNYEK

TABELLA

Szombaton a négy legjobb páros találkozik Kisorosziban, a Bogár-Rigó kettős a Balán-Biró duóval meccsel, míg a másik ágon Flink-Zsuppán – Balázsi-Mayer találkozót rendeznek. Az elődöntők győztesei jutnak ki az Eb-re.

PÁROS RÁJÁTSZÁS