MFGSZ közlemény

A Magyar Footgolf Szövetség az alábbi határozatot hozta a fellebbezéssekkel/óvásokkal  kapcsolatosan:

Az elmúlt napokban a Magyar Footgolf Szövetség több mint 20 munkaórát töltött a HWFT 5. fordulóján történt óvásokkal/fellebbezésekkel kapcsolatos levelek kivizsgálásával.
Sportjogásszal és ügyvédekkel folytatott egyeztetések után sem tudja a szövetség az eredeti közleményben foglaltakat módosítani másodfokon sem, mert a versenykiírásban foglaltak szerint a versenyen a score kártyák leadása előtt hivatalos óvást senki sem nyújtott be a versenybizottság felé, továbbá az óvásokban/fellebbezésekben nem lett senki sem pontosan megnevezve, hogy ki ellen irányul a panasz/kik ellen irányulnak a panaszok!

Dr. Czirbus Tamás, a Budapest Footgolf Team játékosa által küldött levelet a Magyar Footgolf Szövetség elfogadta és a HWFT 5. fordulóján elért eredményét törli és kizárja Őt az adott fordulóból, mert a balesetveszély elkerülése végett nem megengedett labdarúgó cipőt használt és ez által jogtalan előnyre tett szert.
Szeretnénk ezúton is megköszönni a sportszerű magatartását, amely példaértékű lehet minden footgolf játékos számára a jövőben!

A Magyar Footgolf Szövetség a HWFT 6. fordulója előtt több módosítást/javítást is alkalmazni fog a versenykiírásban, hogy a jövőben a büntetőpontok kiosztása, illetve a nem sportpályára való viselkedést megfelelően tudja szankcionálni – egyes esetekben azonnali kizárással, illetve súlyosabb eseteknél eltiltással is.

Köszönjük a megértésetek, bízva a töretlen fejlődését elősegítve a sportágnak!

Budapest, 2016.01.30

Sporttársi tisztelettel,

Magyar Footgolf Szövetség elnöksége