Élesedik a csata

A Hinora Winter Footgolf Trophy Tour a hatodik fordulójához érkezett, vasárnap Kisorosziban bonyolítják az aktuális játéknapot. A nyolc állomásos verseny végelszámolásakor a hat legjobb eredmény számít, azaz innentől kezdődhet a matekozás.

Egy mostani jó eredmény sokat érhet a téli sorozat zárásakor, hiszen sok lehetőség már nem lesz a javításra. Akár már bajnokot is avathatunk, hiszen ha a hölgyeknél eddig négyszer diadalmaskodó Nagy Nikit nem előzi meg a tavalyi országos bajnok Major Ilona (és egyben meg is nyeri a játéknapot), akkor a női elsőség kérdése eldőlt.

A junioroknál Zsuppán Donát és Kókai Bence három, illetve két elsőséggel bír, de mindketten kihagytak egy fordulót, ezért biztosan mérvadó lesz a hetedik kör esetükben.

Hasonló a helyzet a szenioroknál, ahol Balázsi Csaba vezet 3-2-re Zsuppán Péterrel szemben, ami az elsőségeket illeti, de ők eddig mind az öt fordulóban rajthoz álltak.

Sűrűsödik a mezőny a felnőtt férfi kategória élén. Az éllovas Varga Gábor és az ötödik Hrutka János között csupán 28 pont a különbség.

Az abszolút kategóriában is élesedik a harc, jelenleg Balázsi Csaba, Zsuppán Péter, Tajtyi Róbert, Varga Gábor az első négy sorrendje, Balázsi és Varga között csupán tíz pont a különbség.

A csapatversenyben a Ferencváros tíz ponttal előzi meg a BFGT együttesét, de az Outsiders is csupán hatvan ponttal van lemaradva az elsőtől.

A rendkívüli időjárási körülmények között lebonyolított ötödik forduló után a szervező Magyar Footgolf Szövetség szigorított a szabályokon, a módosított, azonnali hatállyal életbe lépő új versenykiírást megtalálja a bajnokság honlapján.

A Hinora Winter Footgolf Tour jelenleg ÍGY áll. A hatodik fordulóra jelentkezni február 5-én éjfélig lehet a magyarfootgolf@gmail.com vagy a bajnoksag@magyarfootgolf.hu email címeken. A verseny 10 órakor kezdődik a Magyar Goif Club régi pályáján. Íme, a vasárnapi startlista:

HWFT STARTLISTA 6forduló