Leukémiás gyerekeken segítenek a footgolfosok

Több mint kétmillió forintot gyűjtött össze egy hét alatt mások mellett a footgolfosoknak is köszönhetően Hankó Péter, a Magyar Footgolf Szövetség alelnöke, amiből négy gyógyszeradagoló automatát vásároltak a Szent László Kórház gyermekosztálya számára, ahol leukémiás gyerekeket ápolnak. Az alelnök maga is az intézmény lakója, ugyanis januárban két hónapot jósoltak neki az orvosok, ha nem kezdi el a kezeléseket, amivel legyőzheti a leukémiát. Kemoterápiás kezelései között látogatta meg a gyerekosztály lakóit, ami után gyűjtésbe kezdett, hogy növelje a kicsik életben maradási esélyeiket.

Az átadás pillanata

A Hangya becenévre hallgató Hankó Péter a válogatott csapat vezetőjeként és játékosaként január elején még Argentínában járt a sportág második világbajnokságán. Teljesen már akkor sem volt egészséges, de a neheze ezután következett. Leukémiával diagnosztizálták, jelenleg kemoterápiás kezeléseket kap a Szent László Kórházban. Betegsége ellenére nem hagyta el sem magát, sem humorát, mindennapjairól, kálváriájáról, sajátos humorral ír blogjában. Napról napra több követője van, ami lelkileg mind az olvasónak, mind Péternek nagy segítséget nyújt. Hangya időközben meglátogatta a gyerekosztályt, ami után úgy döntött, nem saját gyógyulására gyűjt, inkább nekik próbál segíteni. Így írt erről blogjában:

Hankó Péter az átadás előtt”A tegnapi nap én bátor, hős lovag – jelesül nagy kopasz – teljes páncélzatban átnyergeltem a szomszéd várba a kis kopaszokhoz. Vittem a varázstortát elkészítve szeretetből, sok-sok szívből, jóságból.

– Menjetek nyugodtan – mondta Icu főnővér. – Zolika már elment két hete.

Katával beléptünk a szobába, hogy csináljon egy fotót a gépekről.

– Jaj de jó, akkor már otthon van!

– Nem! Ő elment… Örökre. Őt már nem tudtuk megmenteni.

Az az igazság, hogy elsőre is értettem Icut, de nem akartam megérteni. Nagyon lassan, háttal mentem ki a szobából és valószínű soha nem felejtem, amit láttam. Vagyis nem láttam senkit.

A nagy kopasz lovag páncélja, akkor már csak gyűrött, rozsdás konzervdoboz volt a sarokba rúgva.

Az erőm elszállt és tényleg csak egy haszontalan porhüvelyként, egy papírsárkány magabiztosságával szédelegtem a szobák közt.”

Négy eszközt tudtak vásárolniA tettek mezejére lépett, és nyolc nap alatt 2.100.000 forintot gyűjtött össze mások mellett a footgolfosok adományainak is köszönhetően, amiből négy gyógyszeradagoló automatát vásárolhattak a kórház számára. A gyerekek erős szereket kapnak, amit ezek a berendezések a lehető legprecízebben juttatnak a szervezetükbe, levegőmentesen, pontosan időzítve és adagolva.

– Az őssejt és transzplantációs osztállyal további együttműködést tervezünk, amit hamarosan hivatalosan is közölhetünk – fogalmazott Hankó Péter, aki úgy érzi, a nemes cselekedettel mindenki jobb emberré vált, aki hozzájárult a gyerekek életének meghosszabbításához, esélyeinek növeléséhez. Hangya épp egy felkészítő kezelést kap, júniusban végeznek rajta csontvelő átültetést, az eredményei folyamatos javulást mutatnak.

– Meggyőződésem, hogy a pozitív hozzáállás az egyik kulcs. Elég sok embert ismerek, és úgy gondoltam, könnyebb lesz őket tájékoztatnom a napjaimról a kórházban, ha megírom azt egy mindenki számára elérhető formában. A magam módján, stílusában írom ki magamból az érzéseket a blogban. Meglepett, milyen sok a követőm, idegenek írnak rám, hogy mekkora erőt adok nekik. Mindeközben ez visszafele is igaz, a kedves szavaktól én is gyorsabban gyógyulok.

Hankó Péter a magyar csapat vezetőjeként a januári világbajnokságon

Footgolfosok, akik valamilyen összeggel hozzájárultak az adományhoz: Bak Balázs, Érchegyi Csaba, Gelencsér Gábor, Kuts Zoltán, Major Ilona, Németh Gábor, Németh Péter, Oláh Attila, Pusztai Tamás, Szujó Tibor és Tajtyi Róbert.