Magyarország nyerte a csapatversenyt

A holland Jim Kuipers győzelmével végződött a háromezer euró összdíjazású IV. Hungarian International Footgolf Open, azaz a European Footgolf Tour tizenharmadik állomása. A világ legrangosabb sorozatának magyarországi fordulójában csak többszöri szétlövés után dőlt el a dobogósok kiléte. Podusil György sokáig harcban volt az elsőségért, végül Papp Péter lett a legjobb magyar. A csapatversenyt Magyarország nyerte.

Papp Péter (fotó: Hole Hunters)

Papp Péter

Kisorosziban, a Magyar Golf Club pályáin bonyolították az EFT tizenharmadik körét a hétvégén. A kétnapos versenyen kétszer tizennyolc szakaszt teljesített a tizennégy országból érkező 113 játékos. Az első nap után éllovas Podusil György (BFGT) sokáig vezetett, majd minimális hiba csúszott a játékába a hajrában, ami után kilencedik lett. Többen is az élmezőnyből vágtak neki a második napnak a mieink közül, Papp Péter (BFGT) a negyedik legjobb eredménnyel érkezett a klubházba, a 9-6-3-1 szabály alapján az ötödik pozícióban zárta a tornát.

– Szerettem volna a legjobb tízben végezni, mindig ez a célkitűzés egy nemzetközi verseny előtt. Örülök a dobogóközeli helyezésnek, az szomorít el egy kicsit, hogy ehhez az is kellett, hogy a végén a honfitársaink hibázzanak. Ez volt az utolsó EFT-versenyem idén, sokat utaztam 2016-ban, a hátralévő három fordulóban nem lépek pályára – mondta a hétvége legjobb magyarja.

Renczés Gábor (BFGT) 8., Podusil 9., Lengyel Béla 12., Bogár Krisztián (mindkettő FTC Footgolf) 13., Balogh Tibor 18. (MTDSC), Németh Gábor (FTC Footgolf) 20. lett.

(fotó: Hole Hunters)

Tomas Bartko

(fotó: Hole Hunters)

Matias Perrone (fotók: Hole Hunters)

Két nap után Jim Kuipers (Hollandia), Tomas Bartko (Szlovákia) és Matias Perrone (Argentína) egyaránt -9-es eredménnyel állt az élen, a szabályok értelmében szétrúgás döntött a dobogós helyekről. Az 1., a 16. és a 18. szakaszt újra lejátszotta a három klasszis, ami újra döntetlennel zárult. Ezt követően az utolsó szakasznak megint nekifutottak, ekkor az eddig már három EFT-fordulót nyerő Kuipers eggyel jobbat rúgott riválisainál, amivel megnyerte negyedik nemzetközi versenyét idén, a bezsebelt kétszáz ponttal pedig feljött a listavezető Alexandre Richer nyakára. Mivel Bartko és Perrone között ismét egyenlőség volt, a 18. szakasz végén közelítő rúgással döntötték el az ezüstérem sorsát. Perrone célzott jobban és lett második, míg a két EFT-versenyt nyerő Bartko jött be harmadiknak.

A csapatversenyt, amiben a négy legjobb egyéni eredményt számítják, a magyarok nyerték, miután minimális különbséggel, csak a lövések számában előzték meg az ugyanannyi pontot gyűjtő hollandokat, míg a szlovákok állhattak fel a képzeletbeli dobogó harmadik fokára.

Az Albert pálya új pályacsúcsa vasárnaptól az ír Cathal Jenkinson nevéhez fűződik, aki -8-ra javította a korábbi rekordot. A második napra kihirdetett, úgynevezett longest drive versenyt a belga David Aerts nyerte, és egy egyedi tervezésű szemüveget nyert a Concept Eyewear jóvoltából.

A hölgyek versenyét a szlovák Rebeka Rezna nyerte, megelőzve Major Ilonát (FTC Footgolf) és az olasz Anna Maria Castellit.

(fotó: Hole Hunters)

EREDMÉNYEK

AZ EFT ÁLLÁSA

A Tour legközelebb Németországba látogat november közepén.