Csúcsközelben a footgolfosok

A Tromos sportcsarnokában rendezték a novemberi Csúcs Kupa közéleti kispályás labdarúgó tornát. A Magyar Országgyűlés labdarúgó válogatottja bizonyult a legjobbnak, megelőzve a az üzletemberek, az újságírók és a színészek csapatát. Az ezüstérmes együttesben két footgolfos is pályára lépett.

Minden évben kétszer rendezik meg a közéleti találkozónak is beillő sportrendezvényt, sokáig csak a labdarúgás szerepelt a repertoáron, viszont a tavasz most már a footgolf versenyé, míg ősszel jöhet a kispályás foci. Így volt ez most is novemberben, mikor a fenti négy együttes körmérkőzéses formában döntötte el a bajnoki cím sorsát.

ax2u6523

Kövér László nagy csatában

− Nagy örömünkre első alkalommal a fővédnök is el tudott jönni és Kövér László személyesen adhatta át a díjakat − avatott be a részletekbe Forgács István, a szervező HGS PR és Rendezvényszervezõ Ügynökség vezetője. − Azon túl, hogy az üzleti élet egyik társadalmi eseménye a torna, igazán családias volt, még gyereksarkot is kialakítottunk, hogy a kicsik a szülőkkel a meccsek alatt vagy a szünetekben el tudják tölteni az időt. Az Országgyűlés a legmagasabb életkorú csapatával lépett pályára, okos taktikával megnyerték mind a három meccsüket, jól védekeztek és a kontrákból voltak eredményesek. Az üzletemberek keretében voltak változások a korábbiakhoz képest, de annak ellenére, hogy nem voltak összeszokottnak nevezhetőek, befutottak a második helyre, az első meccs után belerázódtak. Viszont a színész és újságíró csapaton látszott, hogy összeszokottak, jól játszanak. Sajnos a színészek az utolsó mérkőzésre csere nélkül maradtak, a fellépéseik miatt megfogyatkoztak a végére. A visszajelzések nagyon jók, sportszerű találkozókat játszottak a csapatok, ebben a szellemiségben zajlanak évről évre az összejöveteleink. A terveink szerint jövőre is kétszer találkozunk, tavasszal footgolfozni mennénk, míg ősszel megint kispályás bajnokságot szervezünk. Ez egyben egy társasági esemény is, ami összehozta az embereket.

ax2u6663

Gelencsér Gábor (kékben)

− Istvánnal egy csarnokbővítő projekt kapcsán találkoztunk, majd a kialakult jó kapcsolat révén kezdtem járni a rendezvényeire és már három éve rendszeres résztvevője vagyok − mondta az a Sebestyén László, aki azóta már az EMFGSE csapatában footgolfozik. − Az őszi tornára egy pénteki közös focival készültünk csupán. Nem volt időnk összeszokni. Ki is kaptunk a későbbi győztes Parlamenttől, de aztán belejöttünk. Szerencsésebb lett volna, ha nem velük kezdünk.

− Köszönjük a  HGS-nek a lehetőséget, hogy ismét megrendezték a kupát és részt vehettünk rajta. Nem csalódtunk, most is remek mérkőzéseket játszottunk és a hangulat is kiváló volt. Remélhetőleg, 2017-ben is vendégül tudjuk látni a csapatokat egy footgolfozásra, és remélem, Sebestyén Lacihoz hasonlóan többen is kedvet kapnak ahhoz, hogy komolyabban is elmélyedjenek a footgolf világában − tette hozzá a szintén az üzletembereket erősítő Gelencsér Gábor, a Magyar Footgolf Szövetség elnöke.

 VÉGEREDMÉNY:
I. helyezett: Magyar Országgyűlés Labdarúgó Válogatott
II. helyezett: Üzletemberek Válogatott
III. helyezett: Magyar Újságírók válogatott
IV. helyezett: Magyar Színészválogatott
Kiosztották a csapatok legjobb játékosainak különdíját is. Az Országgyűlés legjobbja Nádudvary Zoltán, a színészeké Vaszkó Bence, az újságíróké Károly Gábor, az üzletembereké Nagy Norbert lett, míg Bódi András a torna gólkirályaként távozhatott.

ÖSSZEFOGLALÓ