Út Marokkóba – 18. rész

A marokkói Marrákes ad otthont december 10-16-ig a harmadik footgolf világbajnokságnak. A magyar csapat huszonhárom fővel képviselteti magát a vb-n. Sorozatunkban decemberig ábécé sorrendben mutatjuk be a válogatott keretet.

– Lassan hat éve footgolfozom, egy hideg januári napon próbáltam ki a játékot, és az időjárási körülmények ellenére beleszerettem – mesélte a kezdetekről Péter, aki eleinte úgy gondolta, ez csak egy hobbi lesz, semmi több.

– Kipróbáltam egy új sportágat, nem is gondoltam, hogy ezt komolyabb szinten is lehet űzni. Játszottam, igyekeztem javítani az eredményeimen, versenyekre jártam, és szép lassan felzárkóztam a többiekhez.

Hozzátette, hihetetlen, hogy hónapról hónapra milyen ütemben fejlődik a sportág, és azok, akik a közel tíz éve létező sport krémjét alkotják majd, valószínűleg még nem is kezdtek el játszani.

– Értelemszerűen könnyebb volt versenyt nyerni régebben, most egy nemzetközi viadalon a legjobb húsz között végezni már nagy fegyverténynek számít. Főleg mentálisan erősödtek meg sokan, ők azok, akik hosszútávon kiegyensúlyozott teljesítményt tudnak nyújtani.

Idehaza exponenciálisan nő a játékosok száma a bajnoki szezonokban, követendő példaként a szlovákokat említette, ahol a világranglista élmezőnyében többen is tanyáznak.

– Fejben erősek, koncentráltan tudnak többnapos eseményeken is játszani.

Péternek a marokkói világbajnokságon azon túl, hogy játékosként is helyt kell állnia, a csapatversenyben érdekelt válogatott kapitányaként is fontos feladata lesz.

– Kihívás a kettős szerep, de az egyéni verseny alatt tudok saját magammal foglalkozni, de nagyon fontos, hogy Marokkóban a csapatot a lehető legjobb összeállításban és állapotban küldhessük majd pályára.