A Royal foglalta el a téli királyság trónját

Nyolcan szálltak harcba az International Winter Footgolf Tour 2018/2019-es csapatbajnoki fináléjában a zirci Forest Hills Golf Club pályáján az elsőségért. A nyolc „királyság” versengését a királyi nevet viselő Royal nyerte, miután a BFGT-t, az Academy-Outsiderst és a Ferencvárost is legyőzte.

Míg a fél világ Trónok Harca lázban ég, hogy lássa a hétfőn kezdődő utolsó évadot, addig a téli footgolf bajnokság záró felvonása igazi „westerosi” kalandregényt tartogatott, csak itt nem hét királyság vívott ádáz csatát, hanem nyolcan próbálták megkaparintani a trónt. Ráadásul az időjárás hozta szokásos, zirci formáját. Ugyan a „falon túli fagy” elkerülte a térséget, de az eső egész nap áztatta a pályát és a játékosokat, de a hőmérő higanyszála sem kúszott sokkal nulla fok fölé.

Több alakulat is megcsappant létszámmal tudott harcba indulni, a Milan és a Nimród is eleve egy-egy párharc feladásával kényszerült lejátszani a meccseit, de így is a lehető legtöbbet megtették a siker érdekében és többször is közel kerültek ahhoz, hogy meglepjék a létszámhátrányuk miatt lépéselőnybe került ellenfeleket.

Az FTC és az Academy-Outsiders kihasználta ezt a fórt a negyeddöntőben és búcsúztatta a Nimródot, illetve a Milant. A másik két nyolc közötti találkozó döntetlenre végződött, a Hole Hunters az EMFGSE-t, a Royal a BFGT-t küldte az alsóházba csupán a több szakaszgyőzelemnek köszönhetően.

Negyeddöntők:
FTC – Nimród: 3-0
Hole Hunters – EMFGSE: 1-1 (15-11)
Academy-Outsiders – Milan: 2-0
BFGT – Royal: 1-1 (10-13)

A legjobb négy között a Ferencváros a Hole Hunters együttesét is úgy verte, hogy nem veszített párharcot és masírozott a fináléba. A Royal 2-1-es győzelmet aratott az Academy-Outsiders ellen és jutott a döntőbe. Az alsóházban (5-8. hely) az EMFGSE a Nimródot 2-0-ra, a BFGT a Milant 3-0-ra győzte le.

Elődöntők:
FTC – Hole Hunters: 2-0
Academy-Outsiders – Royal: 1-2

Alsóházi elődöntők (5.-8. helyért):
Nimród – EMFGSE: 0-2
Milan – BFGT: 0-3

A mindent eldöntő ütközet nem is lehetett volna méltóbb a trónért folytatott küzdelem során, ugyanis csak az utolsó momentumok döntötték el az elsőség kérdését. A 18-as szakaszon Simonyi (FTC) labdája a patakban kötött ki, amit ellenfele, Balogh (Royal) kihasznált és a drámai végjátékot saját maga és csapata javára fordította, ezzel a Royal fiai ülhettek fel a (vas)trónra.

A bronzcsatát a Hole Hunters nyerte 2-1-re az Academy-Outsiders ellen, ami a regnáló egyéni magyar bajnok, Bacskai Bence utolsó fellépése volt nevelőegyesületének mezében.

Az alsóházban a negyeddöntő vesztesei közül az EMFGSE lehet a legboldogabb, miután a BFGT elleni döntetlent követően a több szakaszgyőzelemnek köszönhetően megkaparintották az ötödik helyet. A végig nagyot küzdő, megtizedelt Nimród és Milan derbijéből előbbi került ki győztesen és lett hetedik.

Helyosztók:

Döntő: FTC – Royal: 1-2
3. helyért: Hole Hunters – Academy-Outsiders: 2-1
5. helyért: EMFGSE – BFGT: 1-1 (10-8)
7. helyért: Milan – Nimród: 0-1