Megvan a legjobb nyolc mezőnye

Lakiteleken, a nemrég átadott Nimród Footgolf Parkban alakult ki az Országos Match Play Kupa negyeddöntőjének mezőnye. A meglepetésekkel tarkított szombati két fordulót követően vasárnap Balatonudvariban, szintén kétszer tizennyolc szakaszon folytatódik az Eb-kvótáért folyó sorozat.

Igazi nyári kánikula fogadta az Országos Match Play Kupa legjobb 32 mezőnyét, pontosabban 31-es mezőnyét, ugyanis Simonyi Gábor nem tudta vállalni a játékot, így ellenfele, Kovács János mérkőzés nélkül abszolválta az első fordulót és jutott a nyolcaddöntőbe. Többségében a ranglistán előrébb pozicionált játékosok élték túl az első fordulót, de több meglepetés is akadt. Négy ízben az alacsonyabban rangsorolt footgolfos jutott a nyolcaddöntőbe. Lévai Richárd Tajtyi Róbertet, György Dániel Pap Ferencet, Badó Szilárd Németh Gábort, míg Cziráki Csaba hosszabbítás után Flink Jánost búcsúztatta.

A dráma csak ezután kezdődött igazán, a legjobb tizenhat között. Szinte minden mérkőzés a végjátékban dőlt el. Talán Hinora Ferenc sikere volt a legsimább, korán vezetést szerzett Kovács János ellen, amit a végéig tulajdonképpen meg is tartott. Az ő ellenfele az a Cziffra Zoltán lesz, aki kettővel verte Cziráki Csabát. A felső ágon Podusil György az egyetlen hölgy induló, Bakó-Szántay Georgina búcsúztatása után a másodikban hatalmas meccset vívott Lichtner Zsolttal, akit csupán utóbbi utolsó szakaszon elkövetett hibája révén tudott két vállra fektetni. Hasonlóan jutott túl Zsuppán Péteren Mayer Zoltán, miután döntetlennel fordultak az utolsó szakaszra, Zsuppán a virágágyásba küldte második rúgását, amit Mayer köszönt szépen és ki is használt.

Bacskai Bence útja sem volt könnyű a negyeddöntőbe. Pusztai Tamás kiejtése után Bőhm Zoltán ellen hátrányból fordítva, az utolsó előtti szakaszt nyerve tudta magát kvalifikálni a vasárnapi állomásra. Papp Péterrel találkozik ott, aki Gelencsér Gábor ellen játszott szoros derbit. A végén kettővel ellépett és bár volt esélye Gelencsérnek az ikszre kettővel a vége előtt, ez nem jött össze.

Lévai Richárd és György Dániel ki-ki meccséből utóbbi jött ki győztesen, miután Lévai több „meccslabdát” hárítva csak az utolsón kellett, hogy fejet hajtson. Badó Szilárd lesz az ellenfele a négy közé kerülésért, aki Balázsi Csabát búcsúztatta egy szintén igen éles csatában.

EREDMÉNYEK

Negyeddöntő, vasárnap, 11 óra, Balatonudvari, Bogey pálya

Podusil – Mayer

Hinora – Cziffra

Bacskai – Papp

György – Badó

Elődöntő, vasárnap, 15 óra, Balatonudvari, Eagle pálya

Döntő, bronzmérkőzés, hétfő, 11 óra, Kisoroszi, Albert pálya

A sorozat győztese kvalifikál az őszi csapat Európa-bajnokságra, az Euro Footgolfra.