A hetedik

Közel száz nevezővel indul vasárnap a Footgolf Országos Bajnokság hetedik fordulója, a Hörmann Footgolf Verseny. A balatongyöröki Imperial Golf Club pályáján rendezendő megmérettetéssel zárul az Eb-kvalifikációs időszak a magyar ranglistán.

A hazai bajnoki sorozat hetedik állomása nem csak a bajnoki pontok miatt fontos, hanem az Eb-kvalifikáció miatt is. A magyar ranglista utolsó pontszerző állomása a Hörmann Footgolf Verseny lesz vasárnap, az Eb-kvótákat a tavaly október óta szerzett pontok alapján lehet még megszerezni a legjobbaknak.

A FOB sajátossága, hogy a tíz fordulóból csak a nyolc legjobb eredmény számít, ezért a hetedik körrel újabb lépéssel közelebb kerülünk a végeredményhez. Bacskai Bence ezerötszáz ponttal ellépett a mezőnytől az abszolút kategóriában. Németh Gábor (FTC) és Renczés Gábor (Royal) kétezer pontos látótávolságon belül van.

A felnőtt férfi kategória dobogósait is ők alkotják, itt a távolságok valamivel kisebbek a követőtábor és az éllovas között.

Sokkal élesebb a harc a szenior mezőnyben, Biró László, Karakas Attila (Academy-Outsiders), Balázsi Csaba (BFGT), Zsuppán Péter (Academy-Outsiders) és Rigó Zsolt (FTC), azaz az első és ötödik helyezett között nincs ezer pont különbség.

A hölgyeknél az eddig minden fordulót nyerő Ujvári Izabellára (Nimród) Dreilinger Andrea (Hole Hunters) tapad szorosan, Bakó-Szántay Georgina (FTC) és Bölcsföldi Ágnes (Milan) harcol jelen állás szerint a dobogós helyekért, de Nagy Vivien (Hole Hunters) is lőtávolon belül van.

STARTLISTA: