Felkészültünk az Eb-re

Újra megmérkőzött a szlovák válogatottal a magyar csapat. A jövő heti csapat Európa-bajnokságra készülő szomszédvárak ezúttal Balatonudvariban találkoztak. Vasárnap egyszer a szlovákok, egyszer a magyarok örülhettek.

A match play formátumú csapat Eb-n egy csoportba került a szlovák és a magyar válogatott is. A két szövetség régóta jó viszonyt ápol egymással, többször is segítették egymás felkészülését. Így volt ez az Euro Footgolf előtt is. Előbb északi szomszédunknál mérte össze erejét a két válogatott, ahol kétszer is döntetlent játszottak egymással, a gólarány billentette egy hajszállal a mérleget Tomas Bartkóék felé. Vasárnap jöhetett a visszavágó a Balaton Golf Club Eagle, majd Bogey pályáján. Délelőtt a szlovákok voltak jobbak (4-1), délután 3-2-re a mieink nyertek.

– Eddig valahányszor találkoztunk, rendre szoros mérkőzést vívtunk velük – kezdte értékelését Papp Péter szövetségi kapitány. Kiemelte, biztató, hogy a világklasszisokkal teletűzdelt szlovákokkal végig partiban tudtunk lenni. – Nüanszok döntöttek most is és azok is döntenek majd az Eb-n is – tette hozzá a kapitány. A magyar csapat Szlovákia mellett Norvégiával és Luxemburggal mérkőzik majd a csoportmérkőzések során. Továbbjutás esetén a B csoportból kapunk ellenfelet, ahol Anglia és Olaszország a legesélyesebb arra, hogy a negyeddöntőbe jusson.

– A szlovákokat már ismerjük, a norvégok komoly fiatalításba kezdtek, tudomásom szerint náluk a mennyiség jelenleg a probléma, ami egy ilyen megterhelő sorozat esetén, mikor három meccset kell játszani másfél nap alatt, döntő lehet. Luxemburgról sokat nem tudunk, de abból nem indulhatunk ki, hogy két éve még nagy lemaradást mutattak, mikor pályára léptek az első csapat Eb-n. Végig nagyon koncentráltan kell footgolfoznunk az összes ellenféllel szemben.

A magyar válogatott is sokaknak okozhat meglepetést, hiszen több újonc is kvalifikálta magát, így felkészülni belőlük szintén nehéz lesz.

– Összeállt a csapat, emberileg is remekül illeszkednek a közösségbe az újak. Az első, szlovákiai fellépésen még érezhető volt a játékukon a rutintalanság, de éppen azért játszottunk négy mérkőzést, hogy ehhez hozzászokjanak. Vasárnap már látható volt, elbírják a nyomást és kritikus szituációkban is higgadt, jó döntést hoztak.